Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
6. ledna 2022 10:07
Čas čtení 1:22
Vojtěch Vanda

V Kazachstánu se v noci střílelo, ruská média píší o desítkách mrtvých v Almaty

V Kazachstánu se v noci střílelo, ruská média píší o desítkách mrtvých v Almaty
Zdroj: TASR/AP
NEWS KAZACHSTÁN
Uložit Uložené

Protesty v Kazachstánu již mají své mrtvé, píší ruská média. Ztráty jsou na straně demonstrantů.

Kazachstán se zalil krví protestujících. V noci ze středy na čtvrtek mělo být v centru Almaty zastřeleno několik desítek protestujících, píše deník Novaja Gazeta s odkazem na ruskou agenturu TASS, která citovala policejního mluvčího tamní policie Saltanata Azirbeka. Totožnost mrtvých se zjišťuje.

Doporučeno
Kazachstán zaplavily demonstrace. Lidé se bouří proti zdražování a autokratickému režimu, zapalují vládní budovy Kazachstán zaplavily demonstrace. Lidé se bouří proti zdražování a autokratickému režimu, zapalují vládní budovy 5. ledna 2022 15:32

Bezpečnostní složky v Kazachstánu v noci zahájily tzv. protiteroristickou operaci, která si klade za cíl uklidnit situaci v zemi. Tou cloumají protesty vyvolené vysokými cenami pohonných hmot a potraviny, jež začaly v chudé západní části státu. Po ignorování požadavků protestujících ve městě Ženožen a vzkazu vládních činitelů, že se ceny měnit nebudou, došla Kazachům trpělivost. Desetitisíce lidí vyšly do ulic.

Domů
Sdílet
Diskuse