Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2022 7:30
Čas čtení 2:01
Martin Mičuda

Další elektrický pick-up se jmenuje Chevrolet Silverado EV, jeho úvodní 670koňová edice se vyprodala za 12 minut

Další elektrický pick-up se jmenuje Chevrolet Silverado EV, jeho úvodní 670koňová edice se vyprodala za 12 minut
Zdroj: Chevrolet
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložit Uložené

Elektromobily Hummer EV a F-150 Lightning poznaly svého nejnovějšího konkurenta.

To, že už i Chevrolet pracuje na svém čistě elektrickém pick-upu, bylo zřejmé déle. Na rozdíl od svého úhlavního nepřítele na to ale šel tento výrobce poněkud jinak. Zatímco nedávno představený elektromobil Ford F-150 Lightning je de facto „jen“ elektrická verze aktuální generace nejslavnějšího vozidla tohoto druhu na světě, právě představené Silverado EV nemá se současnou generací konvenčního Silverada prakticky nic společného.

Doporučeno
G-Power posouvá hranice nejvýkonnějšího BMW v historii ještě dál, nechá si za to ale pořádně připlatit G-Power posouvá hranice nejvýkonnějšího BMW v historii ještě dál, nechá si za to ale pořádně připlatit 31. prosince 2021 15:30

Naznačuje to už i samotný design, který je značně odlišný – exteriérové ​​tvary jsou kvůli lepší aerodynamice citelně oblejší a samotná zadní korba je součástí karoserie, není tedy oddělena od kabiny. Přední části dominuje nová uhlazená maska ​​s full-LED světlomety, které jsou nejen navzájem horizontálně propojeny, ale zároveň i rozděleny do dvou pater. To je v současnosti stále větší trend. Díky absenci klasického motoru se pod přední kapotou nachází rozměrný zavazadlový prostor.

Chevrolet, Silverado EV,
Zdroj: Chevrolet

I při pohledu zboku je patrný odklon od klasického tvaru vozu typu pick-up, což potvrzují zaoblené hrany a dynamicky střižené linie. Pod masivními blatníky se mohou schovávat až 24" disky, více však zaujme unikátní řešení Multi-Flex Midgate – díky skutečnosti, že korba je součástí karoserie, lze její základní délku (1 803 mm) prodloužit sklopením přihrádky za druhou řadou sedadel, čímž vznikne plocha dlohá až 2 743 milimetrů. Tento údaj je ale možné ještě dodatečně zvětšit díky různým příplatkovým víkům korby.

Domů
Sdílet
Diskuse