Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2022 11:00
Čas čtení 1:38
Ilona Hobzová

Francouzský parlament schválil zákon zakazující „léčbu“ homosexuality

Francouzský parlament schválil zákon zakazující „léčbu“ homosexuality
Zdroj: TASR/AP
NEWS FRANCIE LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Informovala o tom BBC.

Francouzský parlament schválil nový zákon, který zakazuje využívání takzvané konverzní terapie. Ta měla za cíl změnit sexuální orientaci nebo identitu LGBTQ+ lidí. Zákon přichází v době, kdy si Francie připomíná 40 let od dekriminalizace homosexuality. O tom, že zákon prošel dolní komorou, informovala BBC. 

Nedůstojné praktiky nemají ve Francii místo

Opatření jednomyslně schválilo Národní shromáždění. Pro bylo 142 zákonodárců, proti žádný. Nyní každému, kdo bude v rámci nového zákona odsouzen, může hrozit pokuta až 30 000 eur (735 000 Kč) nebo až dva roky vězení. Zákon vstoupí v platnost během následujících čtrnácti dnů, jakmile jej odsouhlasí prezident Emmanuel Macron.

Ten už na prostřednictvím Twitteru vzkázal, že zákon vítá. „Buďme na to hrdí, tyto nedůstojné praktiky nemají v republice místo. Být sám sebou není zločin, protože není co léčit,“ napsala hlava státu. 

Domů
Sdílet
Diskuse