Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. února 2022 20:20
Čas čtení 1:27
Tereza Patočková

Premiér Fiala má nový pořad. „Oproti Čau lidi může působit nudněji, ale není jiná možnost,“ míní odborník

Premiér Fiala má nový pořad. „Oproti Čau lidi může působit nudněji, ale není jiná možnost,“ míní odborník
Zdroj: Úřad vlády ČR
POLITIKA ANDREJ BABIŠ PETR FIALA
Uložit Uložené

Premiér Petr Fiala (ODS) vydal v úterý první díl nového premiérského pořadu Otázky & odpovědi z Kramářovy vily. Pokračuje tak v trendu, který využíval jeho předchůdce Andrej Babiš (ANO) pod názvem Čau lidi.

V prvním díle nového pořadu premiér z pohovky v Kramářově vile odpovídá na otázky, které jsou pro Česko nyní aktuální. Hovoří o tom, v čem se liší od minulé vlády, ale rozebírá také témata, jako jsou covidová opatření, energetická chudoba, jaderná energetika, klima či inflace. Uvedl v něm ale také například to, že mu v roli premiéra chybí řízení auta.

S uvedením Otázek a odpovědí z Kramářovy vily pokračuje Fiala v trendu premiérského pořadu, se kterým začal Andrej Babiš pod názvem Čau lidi. Podle experta na politický marketing Karla Komínka je pro premiéry vysílání vlastního pořadu strategickým krokem

„Přímý komunikační nástroj, jako jsou podobná videa, umožňuje politikům vyřadit z rovnice média, která často slouží jako prostředník mezi politiky a voliči, a zároveň se vyhnout nepříjemným otázkám,“ uvedl pro Refresher. 

Zpět
Sdílet
Diskuse