Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
15. února 2022 15:20
Čas čtení 1:25
Vojtěch Vanda

Česko zasáhne silný vítr. ČHMÚ vydal výstrahu vysokého nebezpečí, poryv dosáhne v nárazech až 110 km/h

Česko zasáhne silný vítr. ČHMÚ vydal výstrahu vysokého nebezpečí, poryv dosáhne v nárazech až 110 km/h
Zdroj: Unsplash/Khamkéo Vilaysing/volně k užití (ilustrační foto)
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Vítr bude sužovat Česko nejspíš až do konce týdne.

Česko se musí připravit na silný vítr. Vyplývá to z úterní výstrahy vysokého stupně nebezpečí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), podle nějž hrozí na celém území silný jihozápadní až západní vítr s nárazy od 70 do 110 kilometrů za hodinu. Vítr by se měl objevit na některých místech již ve středu od 8 hodin ráno a v průběhu dne bude zesilovat. Nejsilnější poryv se očekává ve čtvrtek. 

Doporučeno
Desítky tisíc lidí dnes přichází o svůj covid pas. Uplynulo 270 dní od druhé dávky vakcíny a na booster si nedošli Desítky tisíc lidí dnes přichází o svůj covid pas. Uplynulo 270 dní od druhé dávky vakcíny a na booster si nedošli 15. února 2022 8:10

Vítr zasáhne celé území České republiky. „Přes naše území ve čtvrtek přejde frontální systém spojený s tlakovou níží Dudley. Již během středečního večera začne zesilovat,“ informují meteorologové z ČHMÚ. „Nejsilnější bude v první polovině čtvrtka. Západní vítr bude hlavně při přechodu studené fronty mít nárazy 70 až 110 km/h, pak pozvolna zeslábne,“ uvedli na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse