Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. února 2022 11:50
Čas čtení 2:02
Vojtěch Vanda

NATO nezaznamenalo žádné větší stahování ruských jednotek od ukrajinských hranic. Ruská hrozba je "nový normál", řekl Stoltenberg

NATO nezaznamenalo žádné větší stahování ruských jednotek od ukrajinských hranic. Ruská hrozba je "nový normál", řekl Stoltenberg
Zdroj: TASR/AP
NEWS NATO RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Podle generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga k deeskalaci konfliktu na hranicích s Ukrajinou nedošlo. Rusko navíc podle něj v Evropě nastoluje "nový normál".

„Stojíme před krizí evropské bezpečnosti. Rusko dalo více než jasně najevo, že je připraveno zpochybnit základní principy naší bezpečnosti použitím síly,“ uvedl ve středu v prohlášení generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Dle informací aliance nebylo zaznamenáno stahování ruských vojáků od hranic z Ukrajinou, jak ruská strana avizovala, a místo toho spíše začaly přibývat informace, že Rusko jednotky posiluje.

Od čtvrtečního rána se navíc ukrajinská strana i strana separatistů na východě obviňují z porušování minské dohody. Na východě Ukrajiny je znít střelba, proruští separatisté měli podle Aktuálně.cz bombardovat město Stanycja Luhanska a kupříkladu probořit zeď mateřské školky.

Domů
Sdílet
Diskuse