Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2022 14:38
Čas čtení 5:42
Tereza Šnajdrová

Nejlepší alba týdne: Avril Lavigne stále trápí zlomené srdce, Kodak Black tě nechá nahlédnou do nitra a Sevdaliza bojuje za ženy

Nejlepší alba týdne: Avril Lavigne stále trápí zlomené srdce,  Kodak Black tě nechá nahlédnou do nitra a Sevdaliza bojuje za ženy
Zdroj: Wikimedia Commons/Chrisallmeid/volně k užití
NEWS NEJLEPŠÍ ALBA TÝDNE
Uložit Uložené

Přinášíme ti výběr těch nejlepších desek, které za poslední týden vyšly.

Stejně jako každý pátek, i tentokrát ti přinášíme náš tradiční výběr nejlepších desek, které v uplynulých sedmi dnech spatřily světlo světa. Ani tento týden umělci z celého světa nezaháleli a vydali hned několik skvělých alb, ze kterých nebylo jednoduché vybírat. Vsadili jsme tedy na žánrovou rozmanitost a potěšíme fanoušky rapu, rocku, popu i tajemné alternativy.

Nové desky tento týden vydali americký raper Kodak Black, pop-punková emo stálice Avril Lavigne, legendární němečtí rockeři Scorpions nebo třeba alternativní talentovaná umělkyně Sevdaliza. EP svým fanouškům naservíroval emotivní Lewis Capaldi a majitelé Stem Player si mohou poslechnout Kanyeho desku Donda 2.

Doporučeno
Móda není o penězích. Největšími trendy roku 2022 jsou udržitelnost, devadesátky a sex appeal, říká stylistka Milena (Rozhovor) Móda není o penězích. Největšími trendy roku 2022 jsou udržitelnost, devadesátky a sex appeal, říká stylistka Milena (Rozhovor) 25. února 2022 7:00

Avril Lavigne – Love Sux

Po třech letech se o slovo hlásí pop-punková emo stálice Avril Lavigne, která se proslavila především v roce 2002, když vydala desku Let Go. Na ní najdeš legendární hity jako Complicated, Sk8er Boi nebo třeba I'm with You a právě na tento úspěch se nyní sedmatřicetiletá kanadská zpěvačka snaží navázat s albem Love Sux. To obsahuje 12 songů, jeho poslech ti zabere něco málo přes půl hodiny a najdeš na něm i zajímavé spolupráce.

Nejen v Americe se pop-punk opět dostává do popředí, a to především díky výrazným interpretům, jako je Machine Gun Kelly, Travis Barker, Willow Smith nebo třeba KennyHoopla. Na Love Sux proto uslyšíš jak hlas MGK tak Marka Hoppuse z legendární kapely Blink-182, ale také alternativního rapera blackbeara.

Již od první skladby Cannonball je zřejmé, že se Avril Lavigne drží žánru, který ji proslavil a melancholii či vzpomínky na tvá teenage léta naruší jen hyper-popové pasáže, během kterých se kytarový nářez mění na elektronické volání po pozornosti. Výraznou písní je pak i Bois Lie, na níž Avril spolupracovala s Machine Gun Kellym. Hudebně této skladbě nemáme co vytknout, stejně jako songu Love It When You Hate Me, který kanadská zpěvačka nazpívala s blackbearem.

Doporučeno
Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? Našlápnuto měl dobře, ale... Jaká je nová deska od The Kid Laroie? 10. listopadu 2023 15:05

Když to vezmeme kolem a kolem, Love Sux je povedený počin, který tě přenese zpět do roku 2002, kdys řešil zlomené srdce, radoval ses z nových lásek a po nocích u emotivních balad brečel do peřin. K albu máme ale přeci jen jednu výtku, a tou je, že bychom od Avril Lavigne po 20 letech na hudební scéně čekali nějaký posun, a to především v tématech, kterými se ve svých písních zaobírá. Lehce nás překvapilo, že zpěvačka i po tolika letech zpívá o tom, jak je láska na prd, a jak ji mrazí z elektrizujících polibků.

Kodak Black – Back For Everything

Kodak Black se hudbě začal věnovat v pouhých 12 letech, kdy se stal členem rapové skupiny Brutal Youngnz. Všem hned bylo jasné, že mají co dočinění s talentovaným umělcem, který jednou ovládne žebříčky světových hitparád a bude spolupracovat s největšími umělci na hudební scéně. A tak se také stalo. Například song ZEZE, který najdeš na Kodakově albu Dying to Live z roku 2018 a na který si přizval Offseta a Travise Scotta, má jen na Spotify bezmála 839 milionů poslechů.

Domů
Sdílet
Diskuse