Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2022 15:28
Čas čtení 1:47
Vojtěch Vanda

SPD má nový postoj k Ukrajině. „Musíme tlačit i na Ukrajinu, aby zastavila palbu,“ uvedl poslanec Bašta

SPD má nový postoj k Ukrajině. „Musíme tlačit i na Ukrajinu, aby zastavila palbu,“ uvedl poslanec Bašta
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina
POLITIKA SPD UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Jednotný postoj Poslanecké sněmovny k válce na Ukrajině již nejspíš nepanuje. Důkazem může být prohlášení poslance Jaroslava Bašty z SPD.

Hnutí SPD otočilo. Poslanecká sněmovna, která byla do středečního rána jednotná v postupu proti ruské agresi na Ukrajině, byla rozdělena sdělením SPD. Jaroslav Bašta, poslanec strany, který obvykle tlumočí stanoviska hnutí k válce na Ukrajině, uvedl před jednáním Poslanecké sněmovny, že by se na Ukrajinu měly přestat dovážet zbraně z Česka. Podle ní je třeba tlačit i na Ukrajinu, aby zastavila střelbu.

Doporučeno
V Česku je již 20 tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Stojíme před migrační vlnou, uvedl Fiala V Česku je již 20 tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Stojíme před migrační vlnou, uvedl Fiala 2. března 2022 13:28

Přestože SPD minulý týden hlasovala, stejně jako vláda, že nesouhlasí s rétorikou Vladimira Putina a že Ukrajina má právo si bránit vlastní území, dnes to vidí trochu jinak. Před novináře předstoupil poslanec Jaroslav Bašta, bývalý velvyslanec na Ukrajině a v Rusku a politický vězeň, kterého Okamura posílá uvádět stanoviska strany k této problematice, aby upravený pohled strany oznámil. 



Domů
Sdílet
Diskuse