Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2022 13:28
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

V Česku je již 20 tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Stojíme před migrační vlnou, uvedl Fiala

V Česku je již 20 tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Stojíme před migrační vlnou, uvedl Fiala
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS PETR FIALA UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Český premiér v Poslanecké sněmovně uvedl, že uprchlíků před válkou na Ukrajině je v Česku již 20 tisíc a že jejich počet bude nadále narůstat.

V České republice by mělo být již 20 tisíc uprchlíků před válkou na Ukrajině a jejich číslo stále roste, uvedl dnes během jednání v Poslanecké sněmovně český premiér Petr Fiala (ODS). Podle něj stojí Česko před migrační vlnou, se kterou je třeba počítat. Vláda však má údajně plán, jak se s ní vypořádat.

Doporučeno
Chce Rusko po Ukrajině napadnout Moldavsko? Svět řeší mapu, kterou ukázal Lukašenko Chce Rusko po Ukrajině napadnout Moldavsko? Svět řeší mapu, kterou ukázal Lukašenko 2. března 2022 12:07

„Budou fungovat hotspoty, registrační místa ve všech 14 krajích a tam budou provedeny úkony, od registrace, po zdravotní prohlídku, až po nasměrování na pracovní trh,“ uvedl podle Seznam Zpráv Fiala ve Sněmovně. Z toho důvodu se příhraniční kraje nemusí bát přílivu a zahlcení uprchlíky. Vláda by také ve stavu legislativní nouze měla schválit zákon, který by umožnil ukrajinským uprchlíkům vstoupit na pracovní trh bez pracovního oprávnění.

Domů
Sdílet
Diskuse