Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2022 12:07
Čas čtení 1:50
Vojtěch Vanda

Chce Rusko po Ukrajině napadnout Moldavsko? Svět řeší mapu, kterou ukázal Lukašenko

Chce Rusko po Ukrajině napadnout Moldavsko? Svět řeší mapu, kterou ukázal Lukašenko
Zdroj: TASR/Pavel Orlovsky/BelTA/AP
NEWS ALEXANDR LUKAŠENKO BĚLORUSKO INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

V úterý bylo zveřejněno video, na němž běloruský prezident Lukašenko ukazuje na mapu Ukrajiny. Ta je rozdělená na čtyři části, přičemž vyznačené šipky kopírují dosavadní směr ruské invaze. Jedna ze šipek míří i na Moldavsko.

Bude chtít Ruská federace po napadení Ukrajiny zaútočit i na Moldavsko? Tuto otázku si od úterý pokládá prakticky celý svět. Běloruský prezident Alexandr Lukašenko totiž během jednání bezpečnostní rady ukazoval svým generálům mapu Ukrajiny, na níž jsou zaznačeny šipky, jež nápadně kopírují postup invazních vojsk. Jedna z nich ukazuje i na Moldavsko.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko podle Ukrajinců chystá masivní dezinformační kampaň. Také zaútočilo na kyjevskou televizní věž ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko podle Ukrajinců chystá masivní dezinformační kampaň. Také zaútočilo na kyjevskou televizní věž 1. března 2022 7:32

Video z jednání běloruské bezpečnostní rady se objevilo online v úterý a přinesli jsme ti ho v rámci živého přenosu o invazi na Ukrajině. Lukašenko stojí před mapou Ukrajiny, vysvětluje a ukazuje. 

Pokud tě zajímá vývoj invaze na Ukrajinu a chceš mít informace opravdu z první ruky a hned, sleduj denní živý přenos na REFRESHERu. Dnešní přenos najdeš zde.
Domů
Sdílet
Diskuse