Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Proficio.
15. března 2022 8:40
Čas čtení 1:31
Sponzorovaný obsah

Znáš výhody úvěrů sjednaných u nebankovních společností?

Znáš výhody úvěrů sjednaných u nebankovních společností?
Zdroj: Unsplash
ZAJÍMAVOSTI NEBANKOVNÍ PŮJČKY
Uložit Uložené

Podle čeho se pozná spolehlivý poskytovatel nebankovní půjčky?

Každý se může dostat do situace, kdy potřebuje nenadále a rychle půjčit peníze. Vzhledem k tomu, že půjčování od přátel i rodiny je většinou ošemetné, můžeš se vydat cestou půjčky od nebankovního poskytovatele. Solidního zprostředkovatele úvěru poznáš mimo jiné podle certifikace vydané Českou národní bankou.

Nebankovní společnosti přistupují k žádosti o půjčku flexibilně

Spoustu lidí při zvažování půjčky napadne zajít nejdřív do banky. Na pobočce ale často stráví i několik hodin, a navíc je potřeba doložit celou řadu dokumentů. Celý proces je byrokraticky i časově náročný, což v dnešní uspěchané době není atraktivní. Výsledkem zdlouhavého vyřizování pak může být třeba neposkytnutí půjčky ve výšce, kterou potřebuješ, případně zamítnutí úvěru kvůli nižším příjmům, než jsou potřeba.

Pokud hledáš instituci, která k půjčkám přistupuje flexibilněji, můžeš se obrátit na certifikovaného nebankovního poskytovatele. Proč je výhodnější žádat úvěr u něj než u klasické banky?

  • Nemusíš na pobočku chodit osobně.
  • Celý úvěr vyřídíš on-line z pohodlí svého domova, takže o půjčku můžeš zažádat i ve svátky či o víkendu.
  • Na úvěr mohou dosáhnout i ti, kteří by u banky se svojí žádostí neuspěli.
  • Peníze můžeš mít na účtu v řádu několika hodin, záleží na pružnosti banky.
  • K půjčce se přistupuje individuálně vzhledem k tvým potřebám, půjčit si můžeš na cokoliv v řádech deseti až statisíců.
  • Do klientského centra se dovoláš prakticky okamžitě.

Nejčastější mýty spojené s nebankovními půjčkami

Kolem úvěrů poskytovaných nebankovními společnostmi panuje celá řada mýtů, které se ovšem nezakládají na pravdě. Které jsou tři nejčastější?

1. Nebankovní úvěry jsou drahé, nevýhodné a rizikové

Popravdě řečeno, žádná půjčka není levná, výhodná a bez rizika, což platí i u těch, které nabízí banky. Základem úspěchu je pečlivý výběr společnosti, která úvěr poskytne a také rozumné rozložení splátek. Nebankovní poskytovatele vybírej podle udělené certifikace ČNB.

2. Na půjčku budeš dlouho čekat

Dalším nepravdivým mýtem je, že připsání peněz od nebankovní společnosti na účet trvá dlouho. To není díky on-line formulářům se žádostí o půjčku pravda. Úvěr vyřídíš do několika minut a peníze na účtu můžeš mít již do 24 hodin, někdy i dříve. Rychlost připsání záleží na bance, u které máš vedený účet.

3. Nebankovní půjčku získá každý

V současné době se bankovní i nebankovní úvěry musí schvalovat na základně české legislativy, která vyžaduje důkladně prověření schopnosti žadatele splácet. Rozhodně tedy neplatí, že půjčku získá každý.

Domů
Sdílet
Diskuse