Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2022 12:30
Čas čtení 8:46
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

OKTAGON Prime 5: Predikce zápasů

OKTAGON Prime 5: Predikce zápasů
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA PREDIKCE ZÁPASŮ
Uložit Uložené

Nejbližší turnaj domácí organizace OKTAGON MMA nabízí bohatou nadílku skvělých zápasů. Zaručeně proto potěší všechny fanoušky smíšených bojových umění. Jaké výsledky v redakci tipujeme?

Organizace OKTAGON MMA se vrací na Slovensko. Po povedeném únorovém turnaji OKTAGON 31 v pražské O2 areně, kde jsme poznali dva nové držitele opasků v lehké a střední váze, domácí organizace nabízí fanouškům další nadílku skvělých soubojů na akci OKTAGON Prime 5. Uskuteční se v sobotu 26. března v Xbionic Aquatic Sphere v Šamoríně.

Doporučeno
Putin je zločinec, má rodina na Ukrajině slyšela výbuchy hned první den války, říká český MMA zápasník Andrej Kalašnik (Rozhovor) Putin je zločinec, má rodina na Ukrajině slyšela výbuchy hned první den války, říká český MMA zápasník Andrej Kalašnik (Rozhovor) 3. března 2022 7:00

Těšit se můžeš na porci zápasů plných domácích oblíbenců, mladých vycházejících hvězd, ale také několika zahraničních jmen, která jsou vždy zárukou napínavých a často i krvavých duelů. Chybět nebudou Karel Ryšavý, Robert Pukač, Andrej Kalašnik či Matouš Kohout. Vítězství se snaží získat také Christian Jungwirth, Kaik Brito nebo David Moon.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V hlavním zápase se proti sobě v kleci utkají Máté Kertész a Bojan Veličković. Nepochybně půjde o vzrušující duel dvou předních borců velterové váhy, kteří by se rádi probojovali k odvetě se současným šampionem Davidem Kozmou (v případě Kertésze by šlo už dokonce o trilogii).

I tentokrát jsme se snažili co nejlépe rozebrat jednotlivé zápasy a nabízíme ti naše redakční predikce. Neváhej nám do komentářů napsat své tipy na vítěze.

Predikce zápasů OKTAGONu ti přinášíme před každým turnajem.

Informace o turnaji OKTAGON PRIME 5
Kdy: V sobotu 26.3. 2022
Kde: Xbionic Aquatic Sphere v Šamoríně, online přes Oktagon.tv
Hlavní hvězdy turnaje: Bojan Veličković, Máté Kertész, Kaik Brito, Karol Ryšavý, Matouš Kohout a další. 

Michal Plesník vs. Carlos Graca

Atraktivní duel, který se bude pravděpodobně odehrávat celý v postoji. Ve spojení s granáty, které v rukou Plesník má, to může znamenat pro 34letého Portugalce rychlý konec. Svěřenec Attily Végha z trnavského Spartacus Fight Gymu je výbušný, nebojí se jít stále dopředu a tlačit soupeře k pletivu, navíc umí dobře mířit a přesně trefit.

Carlos Graca Oktagon MMA MMA
Zdroj: OKTAGON MMA

 
Oba mají v MMA zatím jen tři zápasy, ovšem nesmíme zapomínat, že Graca z osmnácti zápasů v thajském boxu vyhrál sedmnáct na KO. I on tedy dobře ví, jak soupeře poslat k zemi. Koneckonců, i první dva zápasy ve smíšených bojových uměních vyhrál už v prvním kole na technický knockout. V posledním duelu s Matějem Peňázem však nic nepředvedl, byl výrazně pomalejší a zakřiknutější. Favoritem by měl být přece jen o něco dravější Slovák.


Tip na vítěze: Plesník

Roman Paulus vs. Karol Kutyła

Domácí miláček, vítěz OKTAGON Výzvy 5 a ambiciózní zápasník, který se viditelně zlepšuje každým zápasem. Umí být opatrný i rychlý, umí se mazaně a často hladce přizpůsobit soupeřům i průběhu zápasu. Po prohře s Michalem Konrádem se poučil z chyb, zlepšil boj na zemi, úniky i přechody v rámci pozic. Naposledy se mu to vyplatilo a doslova přejel přes Petra Gabala z Reinders MMA.

Roman Paulus OOKTAGON MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Proti němu však bude stát nelehký soupeř, agresivní Polák Karol Kutyła s výmluvnou přezdívkou The Thai Butcher. Paulus si tedy bude muset dát pozor na jeho výbušný styl, naskočená kolena i tvrdé lokty.

Doporučeno
Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití 2. dubna 2024 16:00

Soupeři Kutyły byli však až na jednu výjimku (Patryk Kaczmarczyk) povětšinou ne až tak zkušení bojovníci s menším počtem zápasů a ne zrovna nejlepší bilancí. Přesto půjde určitě o atraktivní zápas hned v úvodu turnaje, který může zůstat celý v postoji a může se zároveň snadno změnit na krvavou lázeň.


Tip na vítěze: Paulus

Daniel Toledo vs. Panagiotis Stroumpoulis

Mezi největší favority turnaje, alespoň z pohledu kurzů a bookmakerů, patří i Daniel Toledo. Ten sice na svůj první skalp pod hlavičkou OKTAGONu stále čeká, už má ale bohaté zkušenosti například z organizace ACA (dříve ACB) a drtivou většinu svých výher ukončuje před limitem. To ostatně platí i pro prohry, až do konce tří kol se totiž Španěl podíval za svou kariéru jen dvakrát (jedno na body vyhrál, jednou prohrál). Dá se tedy očekávat, že ukončení před limitem uvidíme i nyní.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)


Bývalý kickboxer Panagiotis Stroumpoulis z Řecka do organizace OKTAGON MMA míří se slušnou bilancí. Drží si skóre 12:6, přičemž v posledních šesti zápasech vyhrál hned pětkrát. Naposledy prohrál v roce 2017, a to na půdě velmi známé organizace Fight Nights Global. Pro Toleda se tedy bude jednat o náročné měření sil, Španěl je však ten typ bojovníka, který buď svého soupeře tvrdě ukončí, nebo sám padne. V tomto případě má velké šance na to, aby své skóre vylepšil o další KO.

Tip na vítěze: Toledo

Rafael De Sousa Xavier vs. Marcin Lazarz

Brazilský „Kratos“ Rafael Xavier se měl v Šamoríně původně utkat s Milošem Petráškem, ten však kvůli zranění ze zápasu odstoupil. Jako náhradu pro Brazilce pořadatelé našli Poláka Marcina Lazarze, který si svou poslední výhru připsal ve známé polské organizaci FEN a v OKTAGONu jej fanoušci uvidí poprvé.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Xaviera však českým a slovenským divákům zřejmě není třeba představovat. Ten na zdejší scéně v polotěžké váze likviduje jednoho soupeře za druhým a ve svých posledních třech zápasech ukončil všechny soupeře před limitem.

Doporučeno
Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři Česká UFC hvězda Jiří Procházka: O penězích, slávě a návratu Conora McGregora. „Můj respekt ztratil,“ říká o svém soupeři 31. března 2024 14:00

Lazarz je zkušeným bojovníkem, který si jeden ze svých zápasů připsal i v největší evropské organizaci KSW. Nelze jej tedy rozhodně podceňovat. Jasný favoritem by však měl být mladší, vyšší a dravější Xavier, který si pěsti brousí na další rychlé ukončené, jenž by ho mohlo vynést znovu výše v žebříčku polotěžké divize, kde nyní zabírá páté místo.


Tip na vítěze: Xavier

Jakub Tichota vs. Janne Elonen-Kulmala

Jeden z největších talentů české MMA scény Jakub Tichota má zatím skvěle rozjetou kariéru a ve svých dosavadních čtyřech zápasech dosud nepoznal žádného přemožitele. Naposledy si poradil s „katem“ domácích borců Dawidem Karetou a nyní jej čeká další velká výzva. Tou bude Fin Elonen-Kulmala.

Finského bojovníka jsme naposledy pod křídly OKTAGONu viděli v rámci bantamové mini pyramidy, kde jej uškrtil borec světových kvalit Farid Basharat. Nyní se Fin posouvá o váhu výše, tedy do pérové divize. Dá se očekávat, že kleci bude Tichota tím, kdo bude o něco těžší, naopak Finovi však hrají do karet bohaté zkušenosti.

Jakub Tichota OKTAGON MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Elonen-Kulmala už má na kontě 26 zápasů (16-9-1 + 1 No Contest), zatímco pro Tichotu se bude jednat teprve o pátý profi zápas. Senzačně rozjetý Tichota však každým zápasem ukazuje posun dopředu a užívá si jízdu na vlně výher. Oproti tomu Elonen-Kulmala za posledních pět let vyhrál jen jednou.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 111967 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse