Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2022 17:30
Čas čtení 0:52
Martin Mičuda

Nový Mercedes-Benz EQS SUV ukáží 19. dubna, prozatím víme, jak bude vypadat jeho interiér

Nový Mercedes-Benz EQS SUV ukáží 19. dubna, prozatím víme, jak bude vypadat jeho interiér
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH
Uložit Uložené

EQS SUV bude největší a nejluxusnější elektrické SUV značky Mercedes-Benz.

Německý výrobce rozšíří své EQ portfolio o další dva SUV modely, EQE SUV a EQS SUV. Jako první vydají EQS SUV, které naváže na klasické EQS.

Doporučeno
EQS nás v testu oslnilo luxusem a technologiemi, zvládla však pýcha značky uváděný dojezd až 770 km? EQS nás v testu oslnilo luxusem a technologiemi, zvládla však pýcha značky uváděný dojezd až 770 km? 14. února 2022 16:30

Exteriér odhalí automobilka 19. dubna, zatím zveřejnila fotky, ve kterých je auto zabalené do maskovací fólie. Tvary naznačují, že EQS SUV se bude podobat jejich aktuálním elektromobilům. Převládat tak budou oblé tvary, zaslepená maska ​​plynule navazující na přední světlomety s technologií Digital Light či propojená úzká koncová světla.

Mercedes-Benz, EQS SUV,
Zdroj: Mercedes-Benz

Palubní desku bude mít stejnou jako limuzína EQS. Budou tam tři obrazovky – 12,3” digitální budíky, 17,7” centrální displej a 12,3” obrazovka před spolujezdcem. Jsou zality do jednoho zahnutého skleněného panelu s celkovou šířkou více než 141 centimetrů a s celkovou plochou 2 432,11 čtverečních centimetrů.

Doporučeno
Král je jen jeden. Vyzkoušeli jsme nový Mercedes-Benz třídy S za téměř 5 milionů korun Král je jen jeden. Vyzkoušeli jsme nový Mercedes-Benz třídy S za téměř 5 milionů korun 20. ledna 2021 14:30

Ohnuté sklo sestává z křemičitanu hlinitého, který je mimořádně odolný proti poškrábání. Kromě toho dvě vrstvy krycího skla snižují odrazy a zjednodušují čištění. Oficiální fotografie naznačují, že multimediální prostředí bude mít dodatečná nastavení související s terénními funkcemi vozidla, přibudou i nové ozdobné dekory.

Ve volitelné výbavě bude pravděpodobně možnost zvolit až tři řady sedadel. Na více detailů či parametry související s druhy motorů si musíme ještě počkat. Již nyní však víme, že elektrické SUV se bude vyrábět v americké Alabamě, přičemž výrobce ohlašuje také nové partnerství se specialistou na baterie Envision AESC s cílem založit továrnu na články v USA.

Mercedes-Benz, EQS SUV,Mercedes-Benz, EQS SUV,Mercedes-Benz, EQS SUV,Mercedes-Benz, EQS SUV,
Zobrazit galerii
(14)
Domů
Sdílet
Diskuse