Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek by vytvořen v rámci mediální spolupráce se společností Soutěž & Podnikej.
8. dubna 2022 19:49
Čas čtení 2:35
Sponzorovaný obsah

Nápady českých středoškoláků mají mezinárodní potenciál. Hlasuj pro nejlepší projekt letošního Soutěž & Podnikej

Nápady českých středoškoláků mají mezinárodní potenciál. Hlasuj pro nejlepší projekt letošního Soutěž & Podnikej
Zdroj: Soutěž & Podnikej
REFRESHER SOUTĚŽ & PODNIKEJ
Uložit Uložené

Finále šestého ročníku se blíží a ty můžeš hlasovat, kdo má vyhrát REFRESHER cenu.

Už 11. dubna 2022 poznáme vítěze dalšího ročníku Soutěž & Podnikej. Finále šestého ročníku proběhne od 10 hodin v Hub Hub Paláci ARA v Praze. Pro ty, kteří se nemohou dostavit osobně, bude probíhat živý přenos na Facebooku. Těšit se můžeš na osm skvělých projektů z oblasti technologií, vzdělávání a zdraví, které to dotáhly až do finále. 

Možná si pamatuješ na vítěze minulého ročníku – Václava Kuboně, Miloslavu Mackovou a Michala Zelinku. Tahle parta šikovných lidí vyhrála s projektem Seek Speak, který pomáhá neslyšícím správně vyslovovat.

Stejně jako v předešlém ročníku, i letos budeš mít možnost ovlivnit výsledky soutěže a hlasovat pro jeden z osmi projektů. Vítěz hlasování si odnese speciální REFRESHER cenu. Pro vybraný projekt můžeš hlasovat i pomocí ankety na konci článku. A kdo se letos bude ucházet o tvoji přízeň?

Čtení jednoduše

Projekt, který vznikl pod taktovkou Tadeáše Bíbra, pomáhá všem, kdo rádi čtou, ale nemají na to dostatek času. Hodí se především maturantům, kteří nestíhají přelouskat veškerou povinnou četbu a rozbory jim nestačí. Tvůrci projektu Čtení jednoduše zkracují knihy tak, abys je dokázal přečíst za kratší čas, ale zároveň si je užít. Už teď jejich knihovna obsahuje tituly od Karla Čapka nebo George Orwella.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 💙Čtení jednoduše💙 (@cteni_jednoduse)

Geohry

Geohry tě provedou atraktivními lokacemi a ukážou ti spoustu geografických zajímavostí. Díky tomu se můžeš vzdělávat i mimo školní lavice. V rámci hry, kterou si založíš na www.geohry.skolazdola.cz, zažiješ dobrodružství a budeš překonávat výzvy, které před tebe hra postaví. Geohry se dají stáhnout také jako mobilní aplikace, která je zdarma a bez reklam. Autory jsou Mathieu Morin, Martin Větrovský a Radim Sobotka.

soutěž a podnikej, geohry
Zdroj: Soutěž & Podnikej

KUBARA balance board

Jakubovi a Vojtěchovi Růžičkovým se podařilo přivést na svět projekt zaměřený na zdraví. Na webu www.kubara.cz si můžeš pořídit ručně vyrobenou balanční desku, díky které si procvičíš rovnováhu a posílíš svaly. To se ti může hodit především jestli surfuješ nebo děláš jiné sporty. Aby každý poznal, komu deska patří, můžeš si navrhnout vlastní osobitý design. Na prodej jsou i hotové desky ve dvou různých provedeních.

kubara, balance board
Zdroj: Soutěž & Podnikej

Mangado

Eliška Dvořáčková a Lukáš Oujeský se rozhodli pěstovat nejen rostliny, ale také vztah k nim. Díky jejich projektu si můžeš doma vypěstovat avokádo nebo mango. V duchu hesla „Doma neleň, vypěstuj si zeleň“ pomáhají všem zkušeným i začínajícím pěstitelům opečovávat exotické rostlinky. V balíčku společně s rostlinkami posílají také návod, jak se o ně správně starat a užitečné pěstitelské rady předávají i na instagramovém účtu Mangado.

 

Multicode.ai

Přátelské uživatelské prostředí Multicode.ai pro začínající a středně pokročilé programátory pomáhá rozvíjet schopnosti všem nadšencům do informačních technologií. Zdeněk Tejkl, Michaela Holotňáková a Tomáš Dvořák dávají budoucím i současným programátorům možnost rozšířit si teoretické i praktické znalosti a najít inspiraci. Kromě nových zkušeností získají uživatelé také zázemí komunity lidí se stejnými zájmy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @multicode.ai

Versable Studio

Meeting, konference nebo workshop. Tohle všechno můžeš uspořádat ve virtuálním světě díky projektu Versable Studio od Dominika Procházky a Anny Surovkové. Odvážný projekt se zaměřuje na využití nových technologií a nabízí zprostředkování virtuálních eventů, včetně zajištění projektového managementu, produkce a přizpůsobení designu konkrétní události. 

virtual reality
Zdroj: Soutěž & Podnikej

Visionary

Časté vysedávání u počítače způsobuje mnohé zdravotní problémy. Kristýna Belicová se rozhodla tyto problémy studentům, kteří dlouhé hodiny koukají do monitorů a všem, kdo mají sedavé zaměstnání, pomoci vyřešit. Nová aplikace Visionary pomáhá se dvěma z nejčastějších zdravotních důsledků práce na počítači – podrážděnýma očima a migrénou.

visionary
Zdroj: Soutěž & Podnikej

World Worm

Ačkoliv se tahle představa nemusí zamlouvat každému, mouční červi patří mezi zdraví prospěšné potraviny. A co víc – je to pochoutka! Kamil Mareš, Adam Kalát a Radoslav Hylák chtějí přispět ke zdraví každého z nás a doplnit naše jídelníčky o produkty z moučných červů. Kromě přínosů pro zdraví má projekt WorldWorm pozitivní ekologický dopad, protože červi mohou fungovat jako chutná alternativa masa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený WorldWorm (@worldworm.official)

Našel sis mezi projekty favorita? Podpoř ho hlasem v následující anketě a dostaň ho blíž k získání REFRESHER ceny. Jestli nemáš možnost být na finále osobně, můžeš ho sledovat živě na facebookovém profilu Soutěž & Podnikej.

Domů
Sdílet
Diskuse