Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. dubna 2022 7:51
Čas čtení 0:58
Daniel Mikolášik

Kim Čong-un daroval nejznámější severokorejské hlasatelce luxusní rezidenci. Dům má být projevem díků za její oddanost

NEWS KIM ČONG-UN KLDR ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Moderátorka, která pracuje pro státní televizi již více než 50 let, je podle vůdce národní poklad.

Severokorejský diktátor Kim Čong-un daroval nejznámější severokorejské hlasatelce Ri Čchun-hi luxusní rezidenci u řeky v hlavním městě Pchjongjang. 79letá moderátorka, zahraničními médii přezdívaná také „růžová dáma“, získala nové sídlo za svou službu pro státní televizi KCTV, informuje ABC.

Klíče od nového příbytku si ve čtvrtek převzala osobně od severokorejského vůdce. „Kim řekl, že není nic, co by neudělal pro národní poklad, jakým je Ri Čchun-hi, která pracuje jako revoluční hlasatelka strany již více než 50 let,“ napsala státní tisková agentura KCNA. Vůdce ji osobně provedl novým sídlem.

Kim jí poděkoval za její dlouholetou práci a věrnost a požádal ji, aby i nadále sloužila jako hlas jeho vládní Korejské dělnické strany (KRS). Ri ve veřejném prohlášení řekla, že společně se svou rodinou celou noc plakala samým štěstím a cítila „hlubokou vděčnost za dobrosrdečnost, kterou jí strana prokázala“.

Ri Čchon-hi Kim čong un
Zdroj: TASR/AP

„Tím, že Kim Čong-un dává dary lidem, kteří jsou mu věrní, si chce pojistit jejich loajalitu a vnitřní jednotu. Ri Čchun-hi mezi takové lidi jednoznačně patří, protože mu pomáhala šířit vítězoslavné zprávy o jaderných a raketových testech a slouží mu jako jakási hlasitá trouba,“ tvrdí jihokorejský analytik Mun Song Muk.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

Ri Čchun-hi se svým netradičním hlášením zpráv, zvučným a emocemi nabitým projevem a typickým růžovým krojem proslavila po celém světě. Do důchodu odešla v roce 2012 a na obrazovky se opět vrátila v roce 2016, když oznámila úspěšný jaderný test Severní Koreje. Během dekád působení informovala o mnoha významných událostech jako raketových testech či smrti předchozích vůdců.

Domů
Sdílet
Diskuse