Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. května 2022 15:18
Čas čtení 1:07
Vojtěch Vanda

Herec nominovaný na Oscara se přilepil lepidlem k pultu ve Starbucks. Vadila mu přirážka za veganské mléko

Herec nominovaný na Oscara se přilepil lepidlem k pultu ve Starbucks. Vadila mu přirážka za veganské mléko
Zdroj: Bruce Glikas/WireImage
ZAJÍMAVOSTI STARBUCKS
Uložit Uložené

Dvaaosmdesátiletý James Cromwell si vybral netradiční formu protestu. Ve snaze vymezit se vůči přirážce za veganské mléko v pobočce sítě Starbucks se přilepil lepidlem k pultu.

Americký herec James Cromwell, který byl i nominován na Oscara, protestoval proti přirážce za veganské mléko v řetězci Starbucks netradičním způsobem. V manhattanské pobočce se lepidlem přilepil k pultu. Dvaaosmdesátiletý herec, který je známý také ze seriálů M*A*S*H, Dallas, Knight Rider nebo Star Trek, protestoval v rámci kampaně neziskové organizace PETA bojující za práva zvířat, informuje BBC.

Doporučeno
Reklama společnosti adidas na sportovní podprsenky byla zakázána. Podle britských úřadů objektivizuje ženy, firma se brání Reklama společnosti adidas na sportovní podprsenky byla zakázána. Podle britských úřadů objektivizuje ženy, firma se brání 11. května 2022 8:29

Cromwell byl doposud známý hlavně jako herec, jenž byl za roli ve filmu Babe – galantní prasátko z roku 1995 nominován na Oscara. Hrál ale i v dalších snímcích, které český divák zná, kromě výše zmíněných seriálů to například byly Zelená míle, Já, robot nebo Spider-Man 3

Nyní na sebe upozornil protestem, který zaštítila nezisková organizace PETA. Společně s dalšími demonstranty se sešel v prodejně Starbucks na Manhattanu, kde se on a ještě jeden protestující přilepili k pultu. Organizaci vadí přirážka, kterou společnost účtuje za veganská mléka. Cromwell následně přečetl prohlášení protestujících, které organizace zachytila na videu.

Na pobočku následně dorazila newyorkská policie, která požádala, aby protestující včetně dvaaosmdesátiletého známého herce z místa odešli. 

Pro Cromwella to nebyl první protest, kterého se zúčastnil. Dříve se nechal například zavřít do klece na protest proti společnosti Air France, která dodávala primáty na testy do laboratoří.

Domů
Sdílet
Diskuse