Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2022 12:36
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Pedagog Masarykovy univerzity údajně sexuálně zneužil studentku. Děkan ho odvolal

Pedagog Masarykovy univerzity údajně sexuálně zneužil studentku. Děkan ho odvolal
Zdroj: Masarykova univerzita
NEWS SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Děkan odvolal pedagoga, který měl údajně sexuálně zneužít jednu ze svých studentek na Masarykově univerzitě. Ten tvrdí, že akt byl konsenzuální.

Pedagog z Masarykovy univerzity měl údajně sexuálně zneužít jednu ze svých studentek. O případu informoval Deník N. K sexuálnímu obtěžování údajně došlo po jednom z večírků. Zmíněný pedagog tvrdí, že k sexuálnímu kontaktu došlo, ale za podmínek oboustranného souhlasu. Ze své pozice byl docent odvolán.

„Na Masarykově univerzitě nejsou a nebudou tolerovány jakékoliv formy sexuálního či genderově podmíněného obtěžování, nátlaku či násilí. Od všech je očekáváno, že se k sobě budou chovat s ohleduplností a úctou a že budou vzájemně respektovat svá práva,“ uvedl rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš v prohlášení. Škola se podle něj bude snažit podobným případům předcházet. Vyučující bude již ve středu čekat první workshop.

Již nyní škola zveřejnila materiály, které mají sexuálnímu násilí a obtěžování předcházet. Na speciální stránce zodpovídá často kladené dotazy obětí i svědků takového chování.

K incidentu mělo dojít již minulý rok. Studentka ale nemohla najít dostatek sil k tomu, aby situaci nahlásila. Nakonec se tak rozhodla kvůli bezpečnosti ostatních studujících. Doslechla se totiž, že i jim dělá politolog nevhodné návrhy.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Děkan Fakulty sociálních studií Stanislav Balík s pedagogem neprodleně rozvázal pracovní poměr. Politolog ale odmítá, že by byl násilníkem. Pro Deník N řekl, že disponuje dostatečnou emoční inteligencí k tomu, aby rozeznal konsenzuálnost aktu. Uvědomuje si prý také, že souhlas a jeho sdělení je proces. 

Domů
Sdílet
Diskuse