Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. června 2022 12:26
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

Píseň Running Up That Hill od Kate Bush zažívá díky seriálu Stranger Things boom

Píseň Running Up That Hill od Kate Bush zažívá díky seriálu Stranger Things boom
Zdroj: Netflix
NEWS STRANGER THINGS
Uložit Uložené

Poté, co se píseň Running Up That Hill od Kate Bush objevila ve čtvrté sérii Stranger Things, se její streamy na Spotify zvedly až o 153 %.

Streamy skladby Running Up That Hill od Kate Blush vzrostly díky seriálu Stranger Things na Spotify o 153 %, informuje NME. Emotivní píseň mohli diváci slyšet v prvním díle čtvrté série, která na Netflix dorazila 27. května, ale také v dalších epizodách, v nichž se objevila Maxine Mayfield (herečka Sadie Sink, pozn. redakce).

Doporučeno
Poslední epizoda čtvrté série Stranger Things bude mít 2,5 hodiny. Už teď si můžeš prohlédnout prvních 8 minut z nové části Poslední epizoda čtvrté série Stranger Things bude mít 2,5 hodiny. Už teď si můžeš prohlédnout prvních 8 minut z nové části 21. května 2022 13:55

Píseň Running Up That Hill až doposud mnozí znali spíše jako cover. V roce 2003 melancholický singl přezpívala britská rocková kapela Placebo a o čtyři roky později také americká elektronická skupina Chromatics. Původní autorkou písně je však Kate Bush, která ji v roce 1985 nahrála na albu Hounds of Love.

Poté, co se skladba objevila v populárním seriálu Stranger Things, vzrostl počet jejích streamů na Spotify o 153 %. Na první místo v nejstreamovanějších singlech současnosti se dostala také na iTunes. 

Running Up That Hill mohli diváci slyšet v prvním díle čtvrté série, ale také v dalších epizodách, v nichž se objevila Maxine Mayfield. Píseň ji ubránila před smrtí rukou Vecny a stala se tak součástí velmi emotivní scény. 



Mohlo by tě zajímat:
Nejlepší romantické filmy na Netflixu
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé akční a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších hororů 21. století, které tě možná vyděsí a zaujmou více než hollywoodské strašidelné filmy
Domů
Sdílet
Diskuse