Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2022 9:30
Čas čtení 6:18
Dominik Vetrák

Těchto 10 skvělých filmů možná ani neznáš. Nebyly v kinech ani na streamingu, ale jsou kvalitní

FILMY A SERIÁLY NEJLEPŠÍ FILMY NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Těchto 10 filmů se v roce 2022 nedostalo do českých kin. Je to ale velká škoda, jelikož jsou skvělé.

Každý rok se do českých či slovenských kin nedostane velké množství skvělých filmů. Buď je američtí distributoři a tvůrci vůbec nepošlou do ostatních regionů, nebo je lokální distributoři odmítnou zařadit do distribuce. Stalo se to například s jedním z nejlepších filmů roku Everything Everywhere All at Once (Všechno, všude, najednou).

Distribuční společnost Bontonfilm poslala snímek do našich kin až čtyři měsíce po oficiální premiéře, kdy už v zahraničí plnil nadpisy filmových webů, sbíral nadšené ohlasy a v kinech slušné tržby. Bohužel, mnoho skvělých filmů nemá ani tolik „štěstí“ a čeští diváci se o nich mnohdy vůbec nedozví.

Doporučeno
Nejlepší nové seriály od Netflixu v srpnu: Sandman, DOTA či finále Locke & Key Nejlepší nové seriály od Netflixu v srpnu: Sandman, DOTA či finále Locke & Key 31. července 2022 8:30

I proto jsme se na spoustu z takto chválených snímků podívali a dali jsme dohromady výběr 10 nejzajímavějších a nejlepších celovečeráků roku 2022, ačkoli jsi o nich možná ani neslyšel*a.

Pod názvem filmu najdeš jméno režiséra a průměrné hodnocení na Rotten Tomatoes od desítek až stovek kritiků.

1. Worst Person in the World

(Režie: Joachim Trier; RT hodnocení: 8,7/10; 2 h a 7 minut)

Na film se můžeš podívat na YouTube za 4 €.

Julie je mladá žena, která má problém ujasnit si své priority ve vztahu a kariéře. Probíjí se životem, láskami, různými pracemi a hledá sebe samu. Julie rozhodně není nejhorší člověk na světě, což si divák může pomyslet při přečtení názvu dramatu. Není ale ani žádný dobrák a učiní několik rozhodnutí, s nimiž množství diváků nebude souhlasit. 

Snímek zachycuje její život napříč několika lety a vztahy a soustřeďuje se na vykreslení Juliina komplexního života. Film má pomalé tempo a rozhodně není pro diváky, kteří mají v oblibě výhradně akční filmy. Je plný dramatických a ke konci i emotivních momentů a dokáže ti promluvit do duše. Ne každého to ale bude bavit sledovat až do konce.

2. The Unbearable Weight of Massive Talent 

(Režie: Tom Gormican; RT hodnocení: 7,2/10; 1 h a 46 minut)

Film si můžeš koupit na Amazon Prime Video.

The Unbearable Weight of Massive Talent je nejnovější film herce Nicolase Cage, ve kterém hraje sám sebe. The Unbearable Weight of Massive Talent je i přes svou metapodstatu zřejmě jeho diváckým a masově nejpřístupnějším a nejzábavnějším filmem posledních let.

Doporučeno
Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? Největší přehled chystaných filmů, které zboří internet. Kdy dorazí nový Pán prstenů? 12. března 2024 8:00

Film je kvalitnější v první polovině. Nicolas Cage v ní potřebuje peníze, a tak kývne na nabídku španělského milionáře Javiho (Pedro Pascal), který mu dá milion dolarů, pokud s ním stráví několik dní. Cage se na to nejdříve necítí, ale když Javiho pozná, hned se s ním skamarádí a začnou se bavit. Tvůrci ve druhé polovině udělají ze snímku béčkový akční špionážní film, což je trochu škoda, ale pořád je to zábavné.

3. Men

(Režie: Alex Garland; RT hodnocení: 6,6/10; 1 h a 40 minut)

Film si můžeš půjčit na Amazon Prime Video a Apple TV.

Scenárista a režisér Alex Garland (Ex Machina, Annihilation) je s každým dalším filmem méně doslovný a více mysteriózní. V dramatu Men kombinuje několik témat a vypravěčských prvků do celkem provokativního celku se spoustou různých významů. Na první zhlédnutí pravděpodobně nepochopíš a nezachytíš všechny skryté odkazy snímku.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116459 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Objevíš spoustu originálních, emotivních a vtipných filmů, které si nesmírně užiješ.
  • Zjistíš, jak vypadá film, na kterém pracoval legendární hollywoodský tvůrce triků přes 30 let.
  • Jak vypadá život vyhaslé pornohvězdy a herce ze Scary Movie.
Domů
Sdílet
Diskuse