Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2022 18:41
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Ikea rozšiřuje své služby. Použitý nábytek od tebe vykoupí i v regionech, následně jej nabídne online

Ikea rozšiřuje své služby. Použitý nábytek od tebe vykoupí i v regionech, následně jej nabídne online
Zdroj: Wikimedia Commons/High Contrast/volně k použití
NEWS IKEA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Švédská nábytkářská firma Ikea rozšiřuje své služby. Nově od tebe použitý nábytek vykoupí i v regionech a následně jej nabídne k prodeji online. Na osmi místech Česka budeš moci nově koupit i náhradní díly.

Nábytkářskou firmu Ikea Češi milují. Koupit v ní můžeš nejrůznější nábytek, dekorace, svíčky či rostliny. Jen před pár měsíci pak švédská společnost zavedla další službu, tzv. cirkulární huby, v rámci kterých od tebe vykoupí použitý nábytek. Novinka se stala tak oblíbenou, že ji nyní Ikea rozšiřuje i do dalších krajských měst. Použitý nábytek pak bude prodávat přímo na svém e-shopu.

Doporučeno
Ikea zvyšuje ceny o 9 procent. Důvodem je nárůst nákladů dopravy a materiálů Ikea zvyšuje ceny o 9 procent. Důvodem je nárůst nákladů dopravy a materiálů 31. prosince 2021 12:07

Ikea začne nově vykupovat použitý nábytek i v Plzni, Českých Budějovicích, Ústí nad Labem, Liberci, Hradci Králové, Jihlavě, Olomouci a Zlíně. V těchto městech si také budeš moci pořídit náhradní díly ke svým výrobkům. Odkoupené zboží pak společnost umístí na svůj web, kde si ho budou moci koupit další zájemci.

„Cirkulární huby jsou mezi našimi zákazníky velmi oblíbené, ať už jde o nábytek z expozic, vrácené zboží, nebo nábytek, který se k nám dostal přes službu Druhý život nábytku. Všechno toto zboží nabízíme za velmi výhodné ceny. Zpřístupněním této nabídky na webu chceme do našich cirkulárních hubů přivést ještě více zákazníků a nakupování jim usnadnit,“ popsala Barbora Geršlová, manažerka pro udržitelnost.

„Zákazníci z regionů už tak kvůli výkupu nábytku nebudou muset jezdit do obchodního domu IKEA. Ve srovnání s možností nechat si nábytek odvézt mohou zase výrazně ušetřit,“ dodala Geršlová s tím, že domluvená výkupní cena bude zákazníkům vyplacena do týdne od odevzdání výrobku na výdejním místě, a to pomocí elektronické dárkové karty Ikea. Za využití této služby pak zákazník zaplatí jen 49 korun. 

Ikea rozšiřuje i místa, na nichž budeš moci koupit náhradní díly pro výrobky, které už máš doma. „Tato služba, která je zdarma, zatím funguje na výdejních místech v Plzni a Českých Budějovicích. Postupně ji chceme rozšiřovat i na naše ostatní kamenná výdejní místa,“ uzavřela Geršlová.

Ikea
Zdroj: IKEA Česká republika/propagační materiál
Domů
Sdílet
Diskuse