Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2022 20:22
Čas čtení 0:51
Tereza Šnajdrová

V deseti krajích Česka platí nízký stupeň nebezpečí v souvislosti se silnými bouřkami

V deseti krajích Česka platí nízký stupeň nebezpečí v souvislosti se silnými bouřkami
Zdroj: TASR/AP
NEWS ČHMÚ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ SILNÉ BOUŘKY
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav rozšířil výstrahu před silnými bouřkami, které by dnes večer měly sužovat většinu republiky. Nízký stupeň nebezpečí bude platit v deseti krajích Česka.

Český hydrometeorologický ústav rozšířil výstrahu před silnými bouřkami, které by dnes měly sužovat Pardubický, Plzeňský, Středočeský, Královéhradecký, Jihočeský, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský kraj a kraj Vysočina. Nízký stupeň nebezpečí v souvislosti se silnými bouřkami bude platit po celý pondělní večer.

Doporučeno
Předpověď počasí: Pondělí bude deštivé, víkend tropický Předpověď počasí: Pondělí bude deštivé, víkend tropický 13. června 2022 11:46

Výstrahu ČHMÚ rozšířil v pondělí odpoledne a bude v platnosti po celý dnešní večer. Pardubický, Plzeňský, Středočeský, Královéhradecký, Jihočeský, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký, Moravskoslezský kraj a kraj Vysočina musí být na pozoru před silnými bouřkami s nárazy větru kolem 20 m/s (kolem 70 km/h), kroupami a přívalovými srážkami.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ varují meteorologové. 

Bouřek by pak mělo v noci začít ubývat a v úterý by již mohlo být nebe bez mráčků. Kompletní předpověď počasí na tento týden jsme ti přinesli v samostatném článku.

Domů
Sdílet
Diskuse