Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2022 12:30
Čas čtení 6:05
Dominik Vetrák

10 nejlepších seriálů na Disney+, které nejsou od Marvelu a Star Wars

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na Disney+ je mnohem více kvalitních seriálů než jen ty od Disney a Marvelu.

Čtrnáctého června 2022 spustila společnost Disney na Slovensku a v Česku svou streamovací službu Disney+. Mnozí čekali, že to bude jen směs pixarovek, pohádek, animáků a filmů od Disney, Marvelu a Star Wars.

Jenže v našem regionu je součástí Disney+ i částečný katalog streamovací služby Hulu (ta patří pod Disney) či hollywoodského studia 20th Century Fox a mnoha dalších studií, které Disney zastřešuje pod názvem Star. Rozhodli jsme se ti tedy doporučit 10 skvělých seriálů, které najdeš na Disney+, přičemž nepochází z produkce Marvelu nebo Star Wars.

Díky členům našeho klubu Refresher+ můžeme i nadále psát takové články. Pokud se ti líbí naše výběry a doporučení filmů a seriálů nejen na streamovacích službách, podpoř nás.

1. Prison Break (2005–2017)

Žánr: drama

Délka seriálu: 5 sérií – 90 epizod dlouhých 44–55 minut (přes 60 hodin)

Status: ukončený seriál

Hodnocení na IMDb: 8,3/10

Dabing/titulky: Seriál má jen české titulky.

Prison Break je legendární seriál, který jsme sledovali ještě jako děti či teenageři. Po slabší finální sérii se jeho fanoušci dočkali v roce 2017 povedeného pokračování.

Děj se zaměřuje na dva bratry, kteří se společně snaží utéct z přísně střeženého vězení. Skončí však v dalším vězení, a nakonec se zapletou do vládních konspirací. Pokud se smíříš s dějem jemně přitaženým za vlasy, cliffhangery na konci epizod a se slabšími posledními sériemi, dočkáš se napínavého příběhu se sympatickými postavami a se spoustou překvapujících dějových zvratů.

2. Pam & Tommy (2022)

Žánr: biografické drama

Délka seriálu: Minisérie má 1 sérii s 8 epizodami dlouhými 33–52 minut (5 a půl hodiny).

Status: ukončený seriál

Hodnocení na IMDb: 7,3/10

Dabing/titulky: český dabing bez titulků

 

Pohled na vztah herečky a sexsymbolu Pamely Anderson s hudebníkem Tommym Leem tvůrcům docela vyšel. Některé epizody měly pomalejší tempo a umíme si představit, že by je tvůrci zkrátili, ale líbily se nám postavy, ulítlý příběh podle skutečných událostí a bravurní herecké výkony Setha Rogena, Lily James či Sebastiana Stana.

Právě poslední dva jmenovaní si zahráli Pamelu a Tommyho a dokonale se s postavami sžili, přičemž se na hvězdný pár i velmi podobali.

Po příběhu o tom, jak jim jejich bývalý zaměstnanec ukradl kazetu s domácím pornem a šířil ji do celého světa, budeš celebrity, kterým uniknou nahá videa a fotky, vnímat úplně jinak. Pam & Tommy je docela depresivní příběh, a to i přes pestrý a „živý“ styl, jaký tvůrci seriálu zvolili.

3. Modern Family (2009–2020)

Žánr: rodinná komedie

Délka seriálu: 11 sérií – 250 epizod dlouhých 20 minut (přes 90 hodin)

Status: ukončený seriál

Hodnocení na IMDb: 8,5/10

Dabing/titulky: české titulky

 

V centru příběhu jsou tři rodiny. Jay Pritchett se oženil se sexy Glorií a hledá si cestu k jejímu synovi Mannymu. Jayova dcera zase s Philem vychovává tři děti. Alex je inteligentní, Hailey je tak trochu zaostalá puberťačka, která myslí pouze na kluky, a Luke je trochu pomalejší. Velkou rodinu uzavírá Jayův syn Mitchell, který žije se svým partnerem Cameronem a s jejich adoptovanou dcerou Lily.

Během 11 sérií budeš sledovat, jak jednotlivé postavy stárnou a jak se z dětí stávají dospělí lidé, což má neuvěřitelně silnou nostalgickou energii. Seriál nemá moc ucelený příběh a jde spíše o povídkové příběhy o běžných rodinných problémech a stresových situacích, které tě však rozesmějí. Humor pramení z využívání stereotypů, občasných „průserů“, které postavy vytvoří, či z dětské hlouposti.

4. What We Do in the Shadows (2019–)

Žánr: komedie

Délka seriálu: 3 série – 30 epizod dlouhých 20–30 minut (15 hodin)

Status: Celkově bude mít minimálně 6 sérií.

Hodnocení na IMDb: 8,6/10

Dabing/titulky: české titulky bez dabingu

Bláznivý seriál od tvůrců stejnojmenného filmu si udržuje kvalitu v každé sérii a my jsme z něho nadšeni. U žádného jiného seriálu se totiž tak nesmějeme. Děj sleduje čtveřici upírů žijících v USA, kteří se pokoušejí zapadnout do společnosti a zároveň nalézt smysl svých životů.

 

Příběh se vyvíjí zajímavým směrem, nabízí několik překvapení a nečekaných scén, ale při tom všem stále dokáže být i nesmírně vtipný. Jestli se rád díváš na sympatické a originálně zpracované postavy a rád se směješ, tento seriál si zamiluješ.

5. Homeland (2011–2020)

Žánr: krimi drama

Délka seriálu: 8 sérií – 96 epizod dlouhých většinou 45 minut (přes 80 hodin)

Status: ukončený seriál

Hodnocení na IMDb: 8,3/10

Dabing/titulky: Seriál můžeš sledovat s německými či anglickými titulky.

Seriál s názvem Homeland se od vynikající debutové série z roku 2011 dokázal postupně přepracovat na celosvětově oblíbenou a pravidelně oceňovanou stálici televizních obrazovek.

Jedná se o kriminální špionážní dramatický příběh, který diváky uchvátil už v první sérii. V ní vidíme, jak se seržant Nicholas Brody po osmi letech vrací domů ze zajetí v Iráku. Na krk mu dýchá chorobně podezřívavá agentka CIA, která v něm vidí spícího člena teroristické sítě Al-Káida a zrádce chystajícího útok na USA.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 116652 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse