Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2022 15:30
Čas čtení 2:28
Jakub Paulík

RECENZE: Spiderhead

RECENZE: Spiderhead
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FILMY 2022 NOVÉ FILMY SPIDERHEAD
Uložit Uložené

Režisér Joseph Kosinski nám letos přinesl obrovský hit i nezáživné sci-fi Spiderhead.

Vítejte ve specializovaném ostrovním vězení Spiderhead, ve kterém si odpykávají svůj trest různí kriminálníci. Mají sice mnohem větší míru volnosti pohybu a vymožeností než běžní trestanci, ale musí za to platit vysokou daň. Víceméně dobrovolným způsobem souhlasí s každodenním experimentováním na vlastním těle. I z jiných filmů víme, že nebezpečné experimenty mají tendenci vymknout se z kontroly, a Spiderhead není žádnou výjimkou.

Rozběh novinky od Netflixu je docela svěží a rychle nás vtáhne do hlavního dění. Pozorujeme oku lahodící ostrov a netradičně luxusní prostory vězení, které jsou mnohonásobně krásnější než většina českých kolejí. Sledování sexuálních her mezi spoluvězni působí zábavně, ale později se ukáže jako samoúčelné. Poznáváme také základy fungování jednotlivých drog, velmi jednoduchá až odfláknutá pravidla ve vězení a všechny hlavní hrdiny. Výraznější roli bychom však hledali jen stěží.

Spiderhead
Zdroj: Netflix

Už si ani nepamatujeme jména postav

35letý Miles Teller se svou postavou Jeffa drží celou stopáž jedné a téže pózy, která nás začala postupem času značně iritovat. Jeho minulost mimo vězení není přitom vůbec zajímavá, ale scénáristé jí přesto z nějakého důvodu věnují poměrně velkou část příběhu.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse