Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2022 16:54
Čas čtení 1:02
Vojtěch Vanda

VIDEO: Cyklistu v Indii srazil levhart

VIDEO: Cyklistu v Indii srazil levhart
Zdroj: Wiki Commons/Srikaanth Sekar
ZAJÍMAVOSTI INDIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Velmi nepříjemný a překvapivý incident se stal jednomu cyklistovi v Indii. Během jízdy jej napadla kočkovitá šelma.

Velmi nebezpečnou situaci zažil cyklista, který na severozápadě Indie ve státě Ásám míjel les u silnice v Národním parku Kaziranga. V nestřežený okamžik na něj totiž zaútočil levhart. Jezdec nicméně mohl mluvit o štěstí; zvíře jej totiž pouze shodilo z kola a v nastalém zmatku uteklo. Jak je nakonec vidět z nově zveřejněných záznamů z kamer, muže dokonce ani nezranilo.

Doporučeno
Na světě jich je již méně než sto. V americké ZOO se narodilo vzácné mládě levharta mandžuského Na světě jich je již méně než sto. V americké ZOO se narodilo vzácné mládě levharta mandžuského 13. srpna 2021 12:20

Incident se odehrál v lednu tohoto roku, přičemž záběry z bezpečnostních kamer se dostaly na veřejnost až nyní. Muž v oranžové mikině jel poměrně svižně směrem od kamery a vedle něj jelo červené osobní auto. Zčistajasna však z levé strany vozovky, která je obklopena lesem, vyskočila kočkovitá šelma a napadla jezdce i s kolem.

Zvíře se snažilo zaútočit na zadní kolo ve snaze zaseknout do své oběti drápy. Jenže to se zvířeti nepovedlo. Cyklistu pouze z kola srazilo, leklo se a uteklo zpět do divočiny. Vyděšený muž se po pár okamžicích zvedl, utekl na druhou stranu vozovky a odjel směrem ke dvěma dalším cyklistům, kteří zaregistrovali, že se děje něco neobvyklého.

Situaci okomentoval i zaměstnanec indické lesní správy Parween Kaswan na Twitteru. Podle něj se mělo zvíře snažit o to překročit cestu. A jak cyklista, tak levhart měli velké štěstí. „Tato zvířata jsou velmi přizpůsobivá. Dokáží žít na farmách, na polích cukrové třtiny, čajových polích, nebo dokonce i ve městech. Na kopcích nebo v lesích,“ napsal.

„Někdy se vzájemné interakce s lidmi obejdou bez problémů, někdy však vyeskalují ve větší konflikt,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse