Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2022 12:39
Čas čtení 0:44
Tereza Patočková

Zemřel podnikatel Petr Adam, obviněný z podplácení a manipulace se zakázkami v kauze Hlubuček. Příčinu určí pitva

Zemřel podnikatel Petr Adam, obviněný z podplácení a manipulace se zakázkami v kauze Hlubuček. Příčinu určí pitva
Zdroj: Policie ČR
NEWS KAUZA PETR HLUBUČEK ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Tělo podnikatele našli podle serveru iDnes v sídle jeho firmy u sídliště Velká Ohrada v pražských Stodůlkách. Přesnou příčinu jeho úmrtí určí pitva.

Petr Adam, jeden ze třinácti obviněných v kauze Hlubuček spojené s manipulací zakázek pražského dopravního podniku, zemřel. Informaci přinesl podle svých zjištění deník iDNES. Petr Adam byl obchodníkem v telekomunikačním byznysu.

Doporučeno
Místostarosta Prahy 9 Marek Doležal rezignoval kvůli kauze Hlubuček. Jakoukoliv vinu odmítá Místostarosta Prahy 9 Marek Doležal rezignoval kvůli kauze Hlubuček. Jakoukoliv vinu odmítá 21. června 2022 10:48

Tělo podnikatele našli podle serveru v sídle jeho firmy u sídliště Velká Ohrada v pražských Stodůlkách. Přesnou příčinu jeho úmrtí určí pitva. „Mohu potvrdit, že jsme dnes odpoledne zasahovali v domě v Klausově ulici. Šedesátiletý muž bohužel po našem příjezdu nejevil známky života,“ řekla v pondělí mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Petr Adam se snažil s dalším obviněným podnikatelem ovlivnit zakázku na dodávku IP kamer za více než 500 milionů korun a rozšíření radiostanic Tetra za dalších téměř sto milionů korun. 

Petr Adam a druhý podnikatel Jindřich Špringl se loni u obchodního centra Arkády Pankrác v pražských Nuslích setkali s členem dozorčí rady Michalem Zděnkem, který plánovanou zakázku kritizoval. Oba muži mu nabídli úplatek, když s kritikou přestane. „Tři sta v tašce, až se to podepíše,“ řekl podle policejních odposlechů Petr Adam Zděnkovi. Člen dozorčí rady však celou dobu spolupracoval s policií a obálku s penězi, aniž by ji rozlepil, okamžitě předal kriminalistům. Další podrobnosti zjišťujeme.

Domů
Sdílet
Diskuse