Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2022 17:30
Čas čtení 4:45
Richard Balog

10 nejlepších párů tenisek z první poloviny roku 2022. Ve sbírce je nemá každý

10 nejlepších párů tenisek z první poloviny roku 2022. Ve sbírce je nemá každý
Zdroj: Ultra NYC
MÓDA
Uložit Uložené

Toto je výběr nejlepších tenisek z první poloviny probíhajícího roku.

Tenisky jsou fenoménem módního průmyslu, základem každého dobrého outfitu a jejich výběr bys neměl podceňovat. My jsme proto vybrali 10 nejlepších párů tenisek, které jsme zatím viděli v roce 2022, a můžeš po nich sáhnout, chceš-li oživit svůj šatník.

Těšit se můžeš na minimalistickou spolupráci mezi značkami Reebok a Maison Margiela, futuristickou siluetu od Balmain i sofistikovanou verzi modelu Air Jordan 3. Většinu z tenisek najdeš v nabídce resellerů, ale v případě párů z dílen módních domů stačí navštívit jejich online obchod.

Názory prezentované v tomto článku nejsou názory celé redakce.
Doporučeno
Hledáš nový pár tenisek, ale nechceš utratit všechen majetek? Toto jsou nejlepší kousky s cenou do 2 500 Kč Hledáš nový pár tenisek, ale nechceš utratit všechen majetek? Toto jsou nejlepší kousky s cenou do 2 500 Kč 14. července 2022 10:30

Reebok Question „Memory of White“ x Maison Margiela

Dvě ikony, revoluční design a polarizující estetika. Spolupráce mezi značkami Reebok a Maison Margiela přinesla originální úpravu známých siluet z archivů včetně basketbalových krásek Question, ve kterých hrál Allen Iverson v dobách své největší slávy.

Designéři vsadili na bílý podklad, ze kterého vyčuhují světle hnědé panely s roztrhaným efektem. Tato kombinace je doplněna o množství detailů, například číslovku dvaadvacet na patě nebo logo francouzského módního domu. 

Pokud hledáš do své sbírky výjimečný kousek, který mluví sám za sebe, tenisky Reebok Question v minimalistické estetice Maison Margiela jsou správnou volbou. Cena je rovných 400 eur, tedy přibližně 9 800 korun.

Reebok Question
Zdroj: Reebok

New Balance 990v3 „Daytona“ x Kith 

Spolupráce mezi značkou New Balance a obchodem Kith je oslavou 10. výročí jejich vzájemného partnerství. Jubileum slaví i samotný model 990, který je na trhu již rovných čtyřicet let. 

Zakladatel značky Kith Ronnie Fieg podle vlastních slov našel inspiraci při tvorbě těchto letních tenisek ve vzpomínkách z dovolených na Floridě. Ikonická silueta dostala semišový a síťovinový svršek, jakož i mezipodešev s odpružením ENCAP pro celodenní podporu při chůzi. Plný počet bodů dáváme zejména barevné kombinaci růžové, tmavě modré, bílé a hnědé. 

New Balance 990v3 s přívlastkem Daytona byly dostupné v mužských, ženských i dětských velikostech za ceny od 60 eur (zhruba 1 500 Kč) za nejmenší čísla až do 225 eur (5 500 Kč).

New Balance 990v3 x Kith
Zdroj: Kith

Adidas Originals Samba x Wales Bonner

Vedení společnosti Adidas znovu spojilo síly s návrhářem Walesem Bonnerem a společně představili upravenou verzi modelu Samba. Bonner našel inspiraci v západoafrické kultuře, na kterou odkazuje také ve vlastních ready-to-wear kolekcích. 

Nejdéle sériově vyráběná silueta tenisek Adidas dostala svršek z kůže, která je překryta semišovými panely a zářivými zelenými proužky. Gumová podrážka vzdává hold originálu, zatímco pestrobarevné šňůrky a odhalené prošívání dodávají klasice nový šmrnc.

Původní cena tenisek Adidas Originals Samba x Wales Bonner byla 175 eur (necelých 4 300 Kč) a v nabídce resellerů je najdeš za přibližně 7 400 korun podle požadované velikosti.  

Adidas Originals Samba
Zdroj: END.

Nike Air Force 1 Low x Louis Vuitton 

Jedno z posledních děl návrháře Virgila Abloha bylo v prodeji minulý měsíc. Ze 47 barevných provedení jsme vybrali bílou variantu s monogramem francouzského módního domu napříč celou vrchní částí.

Abloh upravil tuto ikonickou modelovou řadu u příležitosti 40. výročí od uvedení na trh a své návrhy představil na přehlídce mužské kolekce jaro/léto 2022 v Paříži. Všechny páry jsou vyrobeny z pružné telecí kůže s vyraženým vzorem LV v manufaktuře v italském Fiesso d'Artico, což se odrazilo na jejich ceně. 

Původní cena tenisek Nike Air Force 1 v nízkém provedení s luxusním nádechem značky Louis Vuitton byla 2 000 eur (49 000 korun), přičemž aktuálně jsou k dispozici za přibližně 10 000 eur (zhruba 245 000 korun). Tyto krásky neuvidíš na každém.

Nike Air Force 1 Low, Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Nike Hot Step Air Terra x NOCTA 

Toto je debutový pár tenisek ze spolupráce mezi značkami Nike a NOCTA, kterou založil raper Drake, a model s názvem Hot Step Air Terra rozhodně stojí za pozornost. 

Tenisky byly dostupné ve dvou barevných provedeních – bílém a černém – a představují hluboký ponor do archivů značky Nike, který je plný klenotů. Vrchní část je vrstvená z kůže a perforovaná, čímž připomíná ikonické produkty sportovního výrobce z 90. let. Tlumení nárazů zajišťuje technologie Air a podrážka je vybavena trakční technologií G-Tek, která odkazuje na model Air Terra Humara. 

Tenisky byly v prodeji začátkem března za částku 175 eur (přibližně 4 300 korun) a v případě, že bys je rád získal do své sbírky, připrav si přibližně 250 eur (6 100 Kč) za resellery.

Nike Hot Step Air Terra
Zdroj: Nike

Balmain Unicorn

Tenisky, které by se neztratily ani ve výběru nejbláznivějších návrhů z první poloviny roku 2022. Model s názvem Unicorn od módního domu Balmain je skutečným jednorožcem mezi teniskami a je natolik zvláštní, až je atraktivní. 

Kreativní ředitel francouzské značky Olivier Rousteing nezůstal nic dlužen své pověsti. Vsadil na extravagantní tvary v kombinaci s futuristickými liniemi a jednoduchým šněrováním. Výsledkem je masivní obuv v bíločerném barevném provedení jako stvořená k letním outfitům, kterou má ve své sbírce například i Separ. 

Cena za jeden pár se pohybuje na úrovni 24 500 korun a k dispozici je v online obchodě Balmain.

Balmain Unicorn
Zdroj: Ultra NYC

Balenciaga Phantom

Gruzínský návrhář Demna Gvasalia je podle mnohých kreativní génius. A to i přesto, že řada jeho návrhů pro módní dům Balenciaga je bizarních a nenositelných pro běžného spotřebitele. Přesvědč se v samostatném článku. Důkazem jsou také tenisky s názvem Phantom, které vedení francouzské oděvní značky představilo v lednu letošního roku. 

Nejvýraznějším prvkem siluety Phantom je složitá mřížkovaná konstrukce, která vychází z klasických běžeckých modelů. Díky prodyšnému látkovému svršku a odpružené podrážce se jedná o ideální obuv pro období od začátku jara do konce léta. Cena za základní variantu je rovných 650 eur, tedy necelých 16 000 korun.  

Balenciaga Phantom
Zdroj: Balenciaga

Lanvin Curb

Krok s aktuálními trendy drží i návrhářský tým módního domu Lanvin, který vsadil na skateboardovou siluetu s názvem Curb. Bruno Sialelli nás překvapuje od svého nástupu na pozici kreativního ředitele. Tímto modelem tenisek udělal radost zejména mladším klientům a obdivovatelům luxusní francouzské značky.

Nejdominantnějším prvkem modelu Lanvin Curb jsou výrazné tlusté tkaničky, které dokonale korespondují s celkovým masivním tvarem tenisek. K dispozici jsou v různých barevných i materiálových úpravách, přičemž cena za základní variantu je kolem 17 000 korun. 

Pokud jsou ti tyto originální tenisky povědomé, mohl jsi je v posledních měsících vidět na nohou raperů, jako jsou Pil C nebo Dalyb.

Lanvin Curb
Zdroj: Lanvin

Air Jordan 3 „Muslin“

Jaký by to byl výběr nejlepších párů tenisek, kdyby v něm nefiguroval alespoň jeden kousek s logem Jumpmana na jazyku? Vybrali jsme model Air Jordan 3 v jemném barevném provedení s přívlastkem Muslin, který značka představila v březnu. 

Tenisky mají světlou látkovou konstrukci, která je zvýrazněna semišovými překrytími špičky a paty v šedé barvě. Zajímavými detaily jsou také perforované prvky, červené spodky oček nebo potisk na vnitřní stélce. Třešničkou na dortu je bílý mezipodešev s technologií Air, který doplňuje šedou gumovou podrážku. 

Zatímco retail vedení značky Jordan Brand stanovilo cenu na rovných 200 eur (4 900 Kč), aktuálně je najdeš v nabídce resellerů s přibližně tisícikorunovou marží.

Air Jordan 3
Zdroj: Concepts

Nike Vaporwaffle „Sail Gum“ x Sacai

Závěrečné místo získaly tenisky z pokračování úspěšné spolupráce mezi značkami Nike a Sacai. Model Vaporwaffle dostal v březnu letošního roku nová barevná provedení, která skvěle doplní každou sbírku. 

Návrhářka Chitose Abe vsadila na kontrasty, jejichž výsledkem jsou bílé a černé verze sportovní siluety, která designově vychází z několika archivních modelů značky Nike. Z našeho pohledu se jedná o jedny z nejlepších tenisek na léto. 

Již v roce 2020 nás okouzlila černobílá varianta, která se na portálu StockX prodává v průměru za zhruba 15 000 korun. Tyto tenisky jsou v nabídce resellerů za přibližně 7 500 Kč. 

Nike Vaporwaffle
Zdroj: Nike
Doporučeno
Bílé tenisky jsou povinnou výbavou během letních měsíců. Objev nejkrásnější páry od značek Adidas, Nike nebo Puma Bílé tenisky jsou povinnou výbavou během letních měsíců. Objev nejkrásnější páry od značek Adidas, Nike nebo Puma 18. června 2022 8:30
Domů
Sdílet
Diskuse