Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. července 2022 7:00
Čas čtení 5:40
Tereza Šnajdrová

10 nejsledovanějších českých tiktokerů a tiktokerek v roce 2022

10 nejsledovanějších českých tiktokerů a tiktokerek v roce 2022
Zdroj: REFRESHER/Eliška Kubů
ZAJÍMAVOSTI TIKTOK
Uložit Uložené

Toto je 10 nejsledovanějších českých tiktokerů v roce 2022. Některá jména tě zaskočí, jiná nepřekvapí.

Sociální platforma TikTok vznikla teprve v roce 2016 a během krátké chvíle se stala nejrychleji rostoucí sítí vůbec. Podle dostupných statistik si TikTok po celém světě stáhly více než 3 miliardy uživatelů, měsíčně jej navštíví 1 miliarda lidí a jen v Česku má TikTok ve svém telefonu zhruba 1,5 milionu osob.
 
TikTok však stále roste, rozšiřuje svoji nabídku, udává trendy, a nejen mladí mu propadají čím dál více. Není se proto čemu divit, že i v českém rybníčku najdeš hned několik úspěšných tvůrců, kteří svým obsahem a čísly dokáží konkurovat i světovým tiktokerům. Představujeme ti 10 nejsledovanějších českých tiktokerů v roce 2022.

Doporučeno
Představujeme 10 nejsledovanějších českých tiktokerů Představujeme 10 nejsledovanějších českých tiktokerů 31. srpna 2021 7:00

10. Tary (@taras_povoroznyk) – 1 milion sledujících

Když jsme pro tebe v roce 2021 sestavovali žebříček nejsledovanějších českých tiktokerů, Tary Povoroznyk se do něj nedostal. Během necelého roku mu však sledujících přibylo a úspěšný influencer se nyní pyšní jedním milionem followerů. Jeho videa si dokonce vysloužila 45,3 milionu lajků, a Tary se tak stal desátým nejsledovanějším tiktokerem v Česku.

 
Influencer původně začínal na YouTube, kam natáčel parkourová videa, a jak sám říká, právě díky popularitě na sociálních sítích mohl rozjet další podnikání. Tary od roku 2014 rozvíjí značku Enjoy the Movement, v rámci které prodává parkourové oblečení, a mimo to také pořádá nejrůznější akce pro děti. Například kontroverzní Tary Camp, na kterém děti učí základy parkouru.

9. Petr Adam (@trampead) – 1,1 milionu sledujících

Petr Adam nepatří mezi tiktokery, kteří by na sociální sítí lip syncovali, tancovali na trendy písničky nebo natáčeli nejpodivnější trendy. Tento dvacetiletý mladík z Českolipska propadl animaci a hře Fortnite, které také věnuje všechna svá videa. Na TikToku jej k dnešnímu dni sleduje 1,1 milionu lidí a jeho videa mají 9,1 milionu lajků.
 
Už v srpnu roku 2020 si talentovaného kreativce všimla také společnost Welovefun, která se zaměřuje především na tiktokové kampaně a Petrovi nabídla práci. Mladík neváhal a nyní působí na pozici projektového manažera. Tady vidíme, že i TikTok může mít pozitivní vliv na tvůj život a může ti pomoci v kariéře.

8. Adam Kajumi (@adamkajumi) – 1,1 milionu sledujících

Stejně jako Tary, ani Adam Kajumi se v minulém roce do TOP desítky českých tiktokerů překvapivě nedostal. Dnes už se však populární influencer a podnikatel pyšní 1,1 milionem sledujících, jeho videa mají 62,9 milionu lajků, a Adam se tak stal osmým nejsledovanějším tiktokerem v Česku.


U Adama najdeš vše, co tě jen napadne. Od videí vyzývajících k volební účasti přes různé pranky až po videa plná maličkostí z jeho života. Kajumi navíc v roce 2021 přišel s konceptem reality show Like House, ve které sám účinkoval, a dostal se tak i do povědomí lidí, kteří možná o TikToku nikdy neslyšeli.

Doporučeno
Měsíc jsem zkoušela ovládnout TikTok a stát se influencerkou. Uspěla jsem, nebo selhala? Měsíc jsem zkoušela ovládnout TikTok a stát se influencerkou. Uspěla jsem, nebo selhala? 22. února 2024 12:00

A co Adamovi v jeho slávě pomohlo? Jak sám řekl v rozhovoru pro REFRESHER, nejdůležitější je, aby jeho videa měla nadhodnotu. „Můj klíč úspěchu je v tom, že jsem přišel jako kluk po americkým vzoru, takovej ten slaďoušek, a začal tvořit videa, která vypadala hezky a měla nadhodnotu,“ uvedl tiktoker.

Doporučeno
Adam Kajumi: Mé nehodě se každý smál, ale nikdo nepomohl. Někteří youtubeři jsou na tom psychicky bídně (Rozhovor) Adam Kajumi: Mé nehodě se každý smál, ale nikdo nepomohl. Někteří youtubeři jsou na tom psychicky bídně (Rozhovor) 10. června 2019 13:15

7. Annie Dvorak (@anniedvorak) – 1,2 milionu sledujících

Sedmou nejsledovanější českou tiktokerkou zůstává Annie, dcera slavného českého herce Jiřího Dvořáka. Annie se v současné chvíli pyšní 1,2 milionem sledujících a její videa mají 50,9 milionu lajků.
 
Tiktokerka svůj původ nezapře, a jak se zdá, po čertovi Uriášovi z pohádky Anděl Páně podědila nejen půvabné rysy, ale také herecké nadání. Právě herectví se Annie věnuje i ve svých videích, která natáčí především v angličtině, díky čemuž je populární i u zahraničního publika. „Nejvíce lidí mám z Ameriky. Co dávám videa v angličtině, šlo to strašně nahoru. Třeba o sto tisíc týdně!“ řekla Annie v rozhovoru pro Český rozhlas.
 
Tiktokerka je navíc milovnicí Marvelu, což lidi prostě baví. Mezi její nejúspěšnější videa patří právě ta, kde se vžívá do Tonyho, Thora nebo Lokiho.

@anniedvorak Reply to @jennii_04_ after a long time. Hope you like it!! #foryou #marvel #loki ♬ You Are Enough - Sleeping At Last

6. The Blue Mello (@thebluemello) – 1,3 milionu sledujících

Možná to může být trochu nepochopitelné, ale na šesté příčce nesledovanějších českých tiktokerů se stále drží The Blue Mello. Tiktoker z Brna se nechal inspirovat světovou hvězdou DJem Marshmellem, a nejenže si pořídil stejnou masku, Blue Mello navíc také chodí pouze v bílém a nikdy neukazuje svůj obličej. Lidi to však očividně baví, jeho profil sleduje 1,3 milionu lidí a podivná videa si vysloužila na 7,7 milionu lajků.
 
Popsat content, který The Blue Mello vytváří, není jednoduché. Tiktoker nemotorně tancuje na trendy písničky, občas natočí nějaký ten duet, ale nic hlubšího v jeho videích nehledej. Přiznáme se, že moc nechápeme, proč má zrovna The Blue Mello tolik sledujících, když na české tiktokové scéně najdeš mnoho jiných tvůrců, jejichž videa mají nějakou přidanou hodnotu, jsou edukativní nebo zajímavá.

5. #lovecrew (@janvaclavzemanek) – 1,6 milionu sledujících

Přesouváme se do horní poloviny nejsledovanějších tiktokerů Česka, konkrétně k pátému tvůrci Janu Václavu Zemánkovi. Jak jsme tě informovali už v minulém žebříčku, Zemánek měl dříve profil s názvem nabouraney, na kterém sdílel především dopravní nehody, avšak v roce 2020 si uvědomil, že by se rád vydal jiným směrem.
 
Jako #lovecrew nyní Jan Václav Zemánek natáčí videa o lásce, básních a snaží se bojovat s agresí ve světě, nenávistí či strachem. Změna je sice fajn, ale jak se zdá, lidé brouzdající po TikToku dokáží spíše ocenit nabouraná auta. Od minulého roku totiž Janu Václavovi followerů ubylo a jeho #lovecrew nyní sleduje 1,6 milionu lidí. Videa pak posbírala 30,6 milionu lajků.

4. Viral Brothers (@viralbrothers) – 2,5 milionu sledujících

Viral Brothers ti pravděpodobně nemusíme představovat. Vtipná videa Erika a Čeňka v roce 2013 sledoval na YouTube snad každý a musíme uznat, že „Debilní kecy Čechů“ se právem staly virálními. Na TikToku pod přezdívkou Viral Brothers však působí už jen Erik, kterého sleduje 2,5 milionu lidí a jeho videa se pyšní 39,1 milionem lajků.
 
Kdo by si myslel, že se Erik za ta léta změnil, tak se plete. Pranker si stále jede to svoje. V podivných kostýmech se natáčí, jak svoji ženu rozptyluje od práce, napodobuje nejsledovanějšího tiktokera světa Khabyho Lamea a v krátkých snímcích nechybí ani jeho děti. Influencer si očividně svoji cílovku našel, udržel, a stále se tak drží na čtvrté příčce nejsledovanějších Čechů na TikToku.

@viralbrothers When your wife has a job and you don’t. PART 7 #fyp #foryou #funny ♬ original sound - corona barona

3. Anita Groowe (@anitagroowe) – 3,9 milionu sledujících

První tři nejsledovanější čeští tiktokeři se od minulého roku nezměnili. Na třetí příčce se stále drží transgender Romka Anita a její popularita každým dnem roste. Nadšenou tanečnici k dnešnímu dni sleduje 3,9 milionu sledujících, přičemž většina z nich jsou cizinci. Na videích pak Anita sesbírala 117,9 milionu lajků.
 
Anita miluje tanec, paruky, výrazný make-up a také sexy oblečení. Svým sledujícím na TikToku ukazuje jak proměny, tak propracované taneční kreace, kvůli kterým se však tiktokerce někteří posmívají. Zahraniční publikum ale Anitě fandí, podporuje ji a my jsme rádi, že se mladá tiktokerka nenechá odradit a dál dělá to, co ji baví.  

2. Queen Aesthetic (@chloe_videos_ofc) – 6,6 milionu sledujících

Druhou nejsledovanější českou tiktokerkou je Chloe, a to i přesto, že o svůj původní profil, kde ji sledovalo bezmála 7 milionů lidí, přišla. Pod novou přezdívkou Queen Aesthetic ale Chloe natáčí dál a stihla si vybudovat i pořádnou fanouškovskou základnu. Její profil sleduje 6,6 milionu lidí a její videa sesbírala neuvěřitelných 170,4 milionu lajků.
 
„Dřív jsem natáčela normální videa, v nichž jsem vystupovala já sama, ale vzhledem k tomu, že mě v Česku hodně lidí hejtovalo kvůli vzhledu, tak jsem se rozhodla, že se ve videích nebudu ukazovat a hledala jsem variantu, co jiného bych mohla točit. Proto jsem začala dělat aesthetics videa,“ odůvodnila Chloe svůj content pro REFRESHER.

@chloe_videos_ofc Repost 5,2M likes 😍❤️I love your actives on Glitter videos #glitter #aesthetic #slowmo #fyp #foryoupage #foryou #viral ♬ son original - 🦋 Estelle_mcl 🦋
Doporučeno
Češi mě nemají rádi. Za video, které zhlédne 15 milionů lidí, nedostanu od TikToku ani korunu, říká tiktokerka Chloe (Rozhovor) Češi mě nemají rádi. Za video, které zhlédne 15 milionů lidí, nedostanu od TikToku ani korunu, říká tiktokerka Chloe (Rozhovor) 20. září 2021 11:45

1. Ondy Mikula (@ondymikula) – 38,8 milionu sledujících

Králem českého TikToku je i nadále Ondy Mikula. Ještě v roce 2021 jej sledovalo 16 milionů lidí, ale dnes už se počet jeho followers vyšplhal na 38,8 milionu sledujících. Ondyho videa pak olajkovalo 593,8 milionu lidí, a český tiktoker se tak dostal i mezi nejúspěšnější zahraniční tvůrce.
 
A čím Ondy dokázal tolik zaujmout? Je to jednoduché. Natáčí převážně estetické záběry a tipy, jak vylepšit svá videa na TikToku. Jeho profil tak není pouze zábavný, ale také naučný, což dokáže mnoho lidí ocenit.

Domů
Sdílet
Diskuse