Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. září 2021 11:45
Čas čtení 7:48
Tereza Šnajdrová

Češi mě nemají rádi. Za video, které zhlédne 15 milionů lidí, nedostanu od TikToku ani korunu, říká tiktokerka Chloe (Rozhovor)

Češi mě nemají rádi. Za video, které zhlédne 15 milionů lidí, nedostanu od TikToku ani korunu, říká tiktokerka Chloe (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem _chloe_aesthetics
REFRESHER TIKTOK
Uložit Uložené

S Chloe o TikToku, aesthetics videích, Ondym Mikulovi, ale i o tom, proč ji Češi nemají rádi.

Chloe se se svým účtem @_chloe_aesthetics stala druhou nejúspěšnější tiktokerkou v Česku. Na oblíbené sociální síti ji sleduje přes 6,7 milionu lidí, její videa si vysloužila více než 168 milionů lajků a její fanouškovská základna je tvořena především Američany. Co obnáší natáčení aesthetics videí? A proč Češi Chloe nemají rádi? To nebo třeba také to, zda si lze TikTokem vydělat, se dočteš v našem rozhovoru. 

Doporučeno
Tiktokerka Linda: Moje maminka je typický Vietnamec, ale já jsem Češka. Život ve Vietnamu si nedovedu představit (Rozhovor) Tiktokerka Linda: Moje maminka je typický Vietnamec, ale já jsem Češka. Život ve Vietnamu si nedovedu představit (Rozhovor) 13. července 2021 10:50

Tvůj tiktokový profil _chloe_aesthetics sleduje přes 6,7 milionu lidí a jsi tak druhou nejúspěšnější tiktokerkou v Česku. Jak se ti to podařilo?

Bylo to velmi nečekané a odehrálo se to takřka přes noc. Dřív jsem natáčela normální videa, v nichž jsem vystupovala já sama, ale vzhledem k tomu, že mě v Česku hodně lidí hejtovalo kvůli vzhledu, tak jsem se rozhodla, že se ve videích nebudu ukazovat a hledala jsem variantu, co jiného bych mohla točit. Proto jsem začala dělat aesthetics videa. Jedno ráno jsem se pak vzbudila a na mém profilu přibylo 200 tisíc nových fanoušků, milion lajků na videu a tím se to celé rozjelo.

_chloe_aesthetics
Zdroj: se souhlasem _chloe_aesthetics

Jak dlouho už na této sociální sítí vystupuješ?

Zhruba dva a půl roku, šlo to opravdu rychle.

Spousta lidí trpí depresemi, řeší různé problémy v rodině, a to samé platí pro moje fanoušky. Často mi píší, že moje videa jsou pro ně relaxem, uklidňují je a hodí je do pohody

Jaký obsah natáčíš? Proč za tebou lidé chodí?

Natáčím videa, která lidi uvolní, zrelaxují a přinesou jim vnitřní klid. Spousta lidí trpí depresemi, řeší různé problémy v rodině, a to samé platí pro moje fanoušky. Často mi píší, že moje videa jsou pro ně relaxem, uklidňují je a hodí je do pohody. 

Dle komentářů na TikToku soudím, že máš fanoušky především v zahraničí. Máš nějaké procentuální porovnání, kolik z nich je z Česka?

Statistiky vidím, ale u sledujících z Česka se mi konkrétní tabulka ani nezobrazuje, protože je jich opravdu minimum. Nejvíce mě sledují Američané. Z Česka mám pouze zhruba 1–2 % sledujících.

Tohle přirovnání nemám ráda, protože s trendem aesthetics videí jsem v České republice začala jako první já. S Ondym jsme se dřív dokonce i bavili, to já jsem mu ukázala tento typ videí a on se tím inspiroval

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 103597 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak dlouho jí trvá natočit a upravit jedno video
  • Proč si dříve myslela, že TikTok je cringe a co jí přimělo názor změnit
  • Proč ji TikTok neuživí, ačkoli její videa sledují miliony lidí
  • Jak být úspěšný na TikToku
Domů
Sdílet
Diskuse