Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2021 10:50
Čas čtení 5:25
Tereza Šnajdrová

Tiktokerka Linda: Moje maminka je typický Vietnamec, ale já jsem Češka. Život ve Vietnamu si nedovedu představit (Rozhovor)

Tiktokerka Linda: Moje maminka je typický Vietnamec, ale já jsem Češka. Život ve Vietnamu si nedovedu představit (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Lindy Kušmirkové
OSOBNOSTI
Uložit Uložené

S tiktokerkou Lindou Kušmirkovou alias vietnamesehere o rasismu, životě ve vietnamské komunitě i módě a nakupování kousků z druhé ruky.

Lindu Kušmirkovou můžeš znát především díky TikToku, kde vystupuje pod nickem vietnamesehere. Na rychle rostoucí sociální síť přišla zhruba před dvěma lety a proslavila se videy, v nichž tančí v obchodě s potravinami, ve kterém také vypomáhá svojí mamince. Linda má nyní na TikToku více než 130 tisíc followers a přes 5,9 milionů lajků, čímž se řadí k nejúspěšnějším českým tiktokerkám. 

S mladou influencerkou jsme si povídali o rasismu nejen na sociálních sítích, životě ve vietnamské komunitě i módě, která je pro ni velmi důležitá. Co si její rodina myslí o vztahu s Čechem? A v čem je život u nás jiný oproti tomu ve Vietnamu? To a mnohem více se dočteš v tomto rozhovoru.

Doporučeno
Ve škole šikana, na síti jako doma. Misha z Mishových šíleností o tom, jak jej a rodinu dostala videa na policii i do Hollywoodu Ve škole šikana, na síti jako doma. Misha z Mishových šíleností o tom, jak jej a rodinu dostala videa na policii i do Hollywoodu 2. června 2021 15:09

Ty ses proslavila především díky TikToku, kde máš bezmála 130 tisíc followerů. Jaký content děláš?

Dělám hodně trendová videa, fashion, sem tam i vtipná videa a mluvící, v nichž mohou sledující nahlédnout i do mého života. Nejvíce jsem se ale proslavila tím, že tancuji v obchodě s potravinami, kde také pracuji.

Kdy jsi s TikTokem začala?

Budou to zhruba dva roky.

Linda Kušmirková
Zdroj: se souhlasem Lindy Kušmirkové

Pociťuješ, že se během těchto dvou let sociální síť nějakým způsobem změnila?

Její obsah pravděpodobně ne, ale změnila se aplikace jako taková, která reaguje na větší oblibu mezi lidmi, nabízí více filtrů, způsobů, jak zeditovat video atd.

Všimla jsem, že komentující na TikToku často nejdou pro urážku daleko. Jak se s negativními komentáři vypořádáváš?

Snažím se takové komentáře ignorovat, protože pokud na ně zareaguji, tak to většinou propukne ve velkou hádku, což nemám ráda a snažím se tomu vyhýbat. Navíc většinu hejtů píší především děti a s nimi se prostě nemá smysl hádat.

Nejhorší jsou nenávistné komentáře na můj původ, které mi dokáží hodně ublížit a vůbec nechápu, že i v roce 2021 mají někteří potřebu chovat se rasisticky.

Vzpomeneš si na nejhorší komentář, který tě opravdu zasáhl?

Nejhorší jsou nenávistné komentáře na můj původ, které mi dokáží hodně ublížit a vůbec nechápu, že i v roce 2021 mají někteří potřebu chovat se rasisticky. Takové komentáře už prostě nečekám a dokáží opravdu zabolet.

Doporučeno
V patnácti jí řekli, že je pro modeling moc „tlustá.“ Dnes česká modelka Jana Plesníková pracuje po celém světě (Rozhovor) V patnácti jí řekli, že je pro modeling moc „tlustá.“ Dnes česká modelka Jana Plesníková pracuje po celém světě (Rozhovor) 8. dubna 2021 9:30

Je podle tebe rasismus v České republice velkým problémem?

Je a mrzí mě, že mnoho lidí rasismus vnímá jako samozřejmost, používají ho i v humoru, vymýšlejí rasistické vtipy a vůbec se nepozastavují nad tím, že to není normální.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 100644 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký má vztah k vietnamské komunitě v Česku
  • Zda se setkává s rasismem v obchodě svých rodičů
  • Jak vietnamská komunita hledí na to, že má přítele z majority
  • Čemu by se do budoucna chtěla věnovat a proč si nemyslí, že by mohla být influencerkou jako takovou
Domů
Sdílet
Diskuse