Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. června 2021 15:09
Čas čtení 12:45
Vojtěch Vanda

Ve škole šikana, na síti jako doma. Misha z Mishových šíleností o tom, jak jej a rodinu dostala videa na policii i do Hollywoodu

Ve škole šikana, na síti jako doma. Misha z Mishových šíleností o tom, jak jej a rodinu dostala videa na policii i do Hollywoodu
Zdroj: s povolením rodiny Florianových
REFRESHER
Uložit Uložené

Chceš znát recept na to, jak se stát virální osobou na internetu? V Česku máme experty. Michal Florian alias Misha dokázali se svým bratrem Oldřichem Tristanem vytvořit kolem sebe na pár měsíců takový rozruch, že se o něm dozvěděl i Pewdiepie.

„Já miluju Minecraft, je to svět, ve kterým jsem rád“ nebo „I play Pokémon Go everyday, I play Pokémon GO“! Určitě si vzpomeneš na virální videa, která před pěti lety ovládla YouTube. Doslova šílenství spustila kolem sebe rodina Florianových z malého města u Brna, jejímž nejznámějším členem se stal Michal Florian alias Misha, jenž byl hlavním protagonistou kanálu Mishovy šílenosti.

Dítě, které zpívalo o tehdy rozpínajícím se trendu počítačové hry Minecraft a mobilní hry Pokémon GO, otravných vosách a svých hejtrech, se se svou vyřídilkou dostalo do videí nejen domácí české YouTube scény, ale také na kanály zahraničních youtuberů nevyjímaje toho nejslavnějšího – Švéda Felixe Kjellberga alias PewDiePie. V jeden moment neexistoval na internetu nikdo, kdo by malého osmiletého českého kluka neznal.

S čímž se ale začala pojit spousta kontroverze. Od sprostých slov ve videích přes tvorbu ostatních členů rodiny až po lynč kvůli vzhledu – s tím vším se museli Misha s rodinou popasovat. V rozhovoru nám přiblížil, kde vznikl nápad vytvořit Mishovy šílenosti, kdo za ním opravdu stojí, kolik si vydělal či jak se se slávou i nenávistí vyrovnával. Také nám ale popsal, jak mu jeho tvorba pomohla až do Hollywoodu.

V tomto článku si přečteš:
  • Jak vznikl kanál Mishovy šílenosti
  • Proč měl Misha kvůli YouTube problémy ve škole
  • Kolik peněz mu kanál vynáší
  • Jak se vyrovnával s urážkami a posměchem
  • Proč umí tak dobře anglicky
  • Čemu se chce Misha věnovat nyní
  • Jakým způsobem se dostal až do Hollywoodu
Doporučeno
Kdo tvrdí, že je mediální gramotnost vymývání mozků, neví, co to je, tvrdí Lukefry. Zábavný infotainment je cesta, která mě baví Kdo tvrdí, že je mediální gramotnost vymývání mozků, neví, co to je, tvrdí Lukefry. Zábavný infotainment je cesta, která mě baví 25. září 2020 9:53

Začínám rozhovor s Mishou, který byl v jeden moment nejspíš nejznámějším českým youtuberem na světě. Souhlasíš?

Je to možné. Stránka Famous Birthdays si pořád myslí, že jsem nejslavnější Čech. (smích) To tedy úplně nevím, zas tak bych to nebral. Spíš byl před pěti lety kolem mého jména obrovský hype.


Kde se vzalo to, že začneš natáčet videa a uploadovat je na YouTube? Podle tvé wiki jsi začínal v pěti letech a já si úplně nedokážu představit, že bys střih, natáčení a další postprodukci zvládl sám. Byl to tvůj nápad, nebo spíš tvého bráchy, který na YouTube vystupoval pod přezdívkou Metadon?

Když jsem začal v pěti letech natáčet videa, tak to byl můj nápad. Já jsem chtěl být slavný youtuber a letsplayer. V roce 2012 to hodně letělo, proto jsem chtěl být jeden z nich. 


Takže jsem v té době začal natáčet letsplaye na YouTube, což nevím, jak jsem si myslel, že projde. (smích). Brácha mi s tím samozřejmě pomohl; nainstaloval mi jeden program, ve kterém jsem si to mohl rovnou i editovat a automaticky se to potom nahrálo na platformu. Bylo to super, protože jsem nemusel dělat moc věcí. 


Nevím, jaká ta kvalita videí byla, protože když kanál v roce 2016 převzal můj brácha, tak všechna videa smazal. Každopádně si nemyslím, že to byla úplně nejlepší videa. To je celý začátek.

Moje škola ta videa viděla. Ze začátku v nich byla strašná spousta sprostých slov. Kvůli tomu nás dokonce nahlásili na policajty, na sociálku a podobně. Takže jsme tam museli jít a vysvětlovat spoustu věcí.


Takže to nejprve byla tvá iniciativa a až poté to přebral tvůj bratr. Znamená to, že začal figurovat jako produkční?

Vlastně ano. Začalo to tak, že jsem jel s mámou a bráchou autem ze školy a nadával jsem na vosy. Brácha mi řekl, že si pořád stěžuju na to, že nemám moc odběratelů, přitom když tohle natočím a vydám, tak to bude virál. (smích) Vrátili jsme se domů, natočili jsme to, vydali jsme to a opravdu to bylo celkem populární. Následně začal dělat všechny písničky, které jsem nazpíval, udělali jsme na ně video, a šlo to na můj kanál.


Přišla ta sláva přes noc? 

Dá se říct, že ano. Nutno ale dodat, že tomu předcházely čtyři roky, kdy jsem dřel a snažil se mít youtuberskou kariéru. Na druhou stranu jsme potom s bráchou natočili jedno krátké video, a za pár hodin to bylo ultrapopulární.

Misha Mishovy šílenosti Pokémon GO kid
Zdroj: s povolením rodiny Florianových


Nebyl jsi z toho potom trochu zklamaný? Přece jen jsi na něčem pracoval roky a pak je to takto…

Ne, úplně ne, protože to bylo ve výsledku lepší než cokoliv, co bych v té době vytvořil. Navíc mě to proslavilo.


Nejprve jsi začal dělat videa v češtině. Mluvíme o roku 2016, kdy ti bylo 8 nebo 9 let. Byl to Český Minecraft song, který odstartoval tu úspěšnou vlnu?

Nevím, jestli to úplně odstartoval, ale byl to jeden z prvních songů, které jsme kdy udělali. Dva, které jsme udělali předtím, nejsou na kanále veřejně. Zůstaly tam akorát Vybouchl jsem! a Byl jsem zastřelen! Další dvě jsme smazali.


Proč?

Moje škola ta videa viděla. Ze začátku v nich byla strašná spousta sprostých slov. Kvůli tomu nás dokonce nahlásili na policajty, na sociálku a podobně. Takže jsme tam museli jít a vysvětlovat spoustu věcí.

To muselo být nepříjemné.

Škola tvrdila, že jsem ohrožené dítě. Jenže paní na sociálce nám řekla, že ohrožené dítě nejsem, a že mám jít na jinou školu. (smích) Co se stalo na policii nevím, protože tam šli jenom rodiče. Proto jsme taky radši ta videa smazali.


Dává to smysl. 

Se školou jsem měl potom ještě další problémy. Mamka musela do ředitelny kvůli tomu, že jsem rozdával podpisy. Škola to brala tak, že dávám dětem papírky s názvem mého kanálu, a že ten kanál je hodně sprostý, a proto neměl bych to dělat. Takže to bylo velice zajímavé.


Nechápu, proč to tak škola řešila. Možná to byl pro ně obrovský šok, že jejich žák udělá video, v němž řekne sedmnáctkrát slovo „zm*d“.


Ve které třídě jsi byl? Ve třetí?

Ve třetí. Ve třetí to všechno začalo.


Dneska je to asi už v pohodě, předpokládámVlastně ano. Ale pořád nemám rád školu, protože zabíjí kreativitu.


Má další otázka měla právě směřovat k již zmíněné kontroverzi se sprostými slovy. Proč jste je tedy zahrnovali ve videích i dál?

Já jsem o tom tak moc nepřemýšlel. Jak říkám, udělal jsem názorové video na vosy, a řekl jsem tam během čtyřiceti sekund sedmnáctkrát sprosté slovo. Proto to bylo tak populární, fungovalo to.


Bylo to teda kvůli zaručenému úspěchu a vyvolání kontroverze?

To jo. Zároveň jsem byl v té době i poměrně sprostě se vyjadřujícím dítětem. (smích)

Ono to bylo úplně random. Většinou jsme natočili na pár místech nějaké záběry, někdy měl brácha na některé scény nápady, tak jsme je zakomponovali, jinak to bylo také random. Random tanec, random pohyby, jako například ve videu Song For All Haters.

Co dalšího stálo za vaším úspěchem? Nebyla to pouze sprostá slova, ne?

Ten nápad. Nikdo nic podobného v České republice nedělal. Možná i na světě, ale to nevím, jestli si troufnu říct. Jde o to, že je tu malý kid, který zpívá song o tom, jak miluje Minecraft, a potom dělá další songy o tom, jak nadává na vosy a podobné věci… To byla ta jedinečná věc, kterou jsi nenašel nikde jinde.

Doporučeno
Týnuš Třešničková: Sláva mi hodně dala, ale i vzala. Především moje soukromí, musím dávat velký pozor na to, co ukazuji (Rozhovor) Týnuš Třešničková: Sláva mi hodně dala, ale i vzala. Především moje soukromí, musím dávat velký pozor na to, co ukazuji (Rozhovor) 3. listopadu 2020 9:52


Čekali jste, že ten úspěch bude celosvětový? Byl to cíl? 

Nevím, jestli ze začátku, ale potom s tím Pokémon Go songem ano. Podle mě to brácha už čekal.


Určitě je tu vidět smysl pro předvídání situace a umění poznat úspěch. Zareagovali jste anglickými písničkami v čele s právě zmíněným Pokémon Go songem, který má nyní již 91 milionů zhlédnutí. Jak jej s odstupem hodnotíš?

Je to šílené. Je to hodně zhlédnutí, ale potom ve výsledku to jsou jenom čísla. V dnešní době mě už tolik lidí nesleduje. Většina lidí mě navíc ve světě zná pod přezdívkou Pokémon Go Kid, ne Misha. 


Na tu přezdívku jsem narazil, přijde mi jako nálepka. Jsi s ní v pohodě?

Pokud youtubeři potřebují nějaký clickbait název, tak ano. Ale nechci, aby mi tak lidi říkali.


Když se podíváš na Daniela Radcliffa, tomu nikdo neřekne jinak než Harry Potter. Myslíš si, že se to dá časem odstranit?

Pokud člověk udělá něco, čím se proslaví ještě víc, tak ano. Ale to nevím, jestli se stane. 


Jak v Pokémon Go songu, tak i v ostatních klipech, když se na ně dívám, cítím jistý sarkasmus, který v roli dítěte vypadá docela přirozeně. Písničky jsou jednoduché, úderné, každý jim rozumí. Měli jste k těm videím připravený i scénář, nebo to bylo přirozené?

K těm hudebním videím, ono to bylo úplně random. Většinou jsme natočili na pár místech nějaké záběry, někdy měl brácha na některé scény nápady, tak jsme je zakomponovali, jinak to bylo také random. Random tanec, random pohyby, jako například ve videu Song For All Haters.


K těm songům, jak už jsem říkal, jsem měl napsaný text od bráchy. Vždycky jsem se vrátil domů a brácha řekl, že má song a že to mám zazpívat…


Chápu, že bylo cílem se ukázat světu a využít té situace. Ale stálo to za cenu toho všeobecného hejtu? Mám totiž pocit, že jsi talentovaný i jinak. Když se teď podívám na tvůj kanál, tak máš hudební produkce, které signalizují, že jsi opravdovým hudebníkem. Úspěch pak mohl přijít postupně…

Dnes už asi dokážu snad dělat i dobré věci. Ale v té době jsem moc věcí neuměl. A nevím, jestli to bylo úplně nutné, ale bylo to celkem zábavné.

Samozřejmě, že třeba ve škole mě lidi poznávali. Dřív jsem míval ve škole spíš šikanu. Vlastně vždycky jsem byl na škole šikanovaný, bylo to divné.


Takže toho nelituješ?

Asi úplně ne. Možná, kdybych s tím před pěti rokama nezačal, tak nejsem tam, kde jsem teď.


Na vaši tvorbu tehdy reagovaly největší persony internetu té doby, PewDiePie nevyjímaje, což je důkaz, že jste vážně obletěli svět. Ještě v roce 2019 udělal video kolem tvého Pokémon Go songu Roomie. Uvědomuješ si vůbec, jak moc ses dostal do povědomí?

Jako někdy se na to zpětně podívám, a přesně tohle si říkám. Když se to totiž stalo, já jsem netušil, že jsem tak ultraslavný. Zpětně už můžu říct, že to tak asi bylo. Koukám na stará videa a říkám si: Wow. Mimochodem od Roomieho to byl spíš takový remix.


Byl jsi s některými z těchto známých osobností v přímém kontaktu?

Nevím, jestli s lidmi, kteří na mě reagovali. Osobně jsem se s nimi nebavil, možná můj brácha nebo táta. Já jich moc neznám, osobně znám jen pár youtuberů. 


Jedná se o známější jména?

Jde o britské nebo americké youtubery. Před třemi nebo pěti lety jsem měl interakce i s českými youtubery, ale teď na českou scénu vlastně nekoukám.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michal Florian (@misharealgram)


Vzpomeňme ještě tvé rodiče. Tvoje máma si založila kanál Jsem Máma, kde propagovala, jestli si dobře pamatuju, svůj Minecraft obraz. Tvůj táta si založil kanál Jsem Táta, a věnoval se videům se serióznější pivní tématikou... 

Ano.


Byl to nájezd na tvůj hype vagón, nebo to tak bylo vždy, že chtěli točit?

Můj hlavní kanál byla má práce a práce bráchy, zároveň to byl můj hlavní projekt. Kanál mé mámy byl její projekt a projekt bráchy. Cílem bylo vyvolat dojem, že je má rodina úplně šílená. Brácha se také věnoval cringe tvorbě na svém kanále, kterou tam teda už nemá, ale možná se někde najdou reuploady. 


Co se týká táty, tak ten videa natáčel. Nicméně si myslím, že videa ze zákulisí Mishových šíleností mu ve sledovanosti hodně pomohla.

Já jsem všechnu tu nenávist ani nevnímal. Nic jsem si z toho nedělal, protože jsem si ani nemyslel, že umím zpívat. Nesnažil jsem se být zpěvákem.


Zní mi to tak, že za tím vším byl opravdu tvůj brácha.

Ano, asi tak.


Říkáš, že sis úspěch moc neuvědomoval, ale nezatočila se ti přece jenom z toho všeho úspěchu hlava? Nebylo ti ani deset let. Jak jsi to vnímal?

V ten moment jsem si to užíval. Nemyslím si, že bych to nějak extra vnímal. (smích) Dělal jsem, co mi bylo sděleno, a měl jsem zábavu, protože jsem vždycky chtěl být youtuberem.


Jak se ti to odrazilo v osobním životě?

Samozřejmě, že třeba ve škole mě lidi poznávali. Dřív jsem míval ve škole spíš šikanu.  Vlastně vždycky jsem byl na škole šikanovaný, bylo to divné.

Doporučeno
Influencerka Dewi je přes 8 let vegankou. Prozradila nám, jak je její strava finančně náročná a z čeho její jídelníček sestává Influencerka Dewi je přes 8 let vegankou. Prozradila nám, jak je její strava finančně náročná a z čeho její jídelníček sestává 9. března 2021 14:00


Jak jsi potom vnímal tu všeobecnou internetovou nenávist? Zvládl ses s tím poprat v pohodě i na základě těch zkušeností, o kterých mi říkáš, nebo to bylo jiné?

Já jsem všechnu tu nenávist ani nevnímal. Nic jsem si z toho nedělal, protože jsem si ani nemyslel, že umím zpívat. Nesnažil jsem se být zpěvákem. A lidi, kteří to píšou, jsou takoví, kteří toho ve svém životě moc nedokázali nebo nedokáží. Většinou je to prostě závist.


To určitě. Ale přeci jen je rozdíl mezi tím, zda se jedná o obyčejného českého youtubera, nebo tebe, který ses proslavil celosvětově. Tvůj obličej poznají i lidi v Americe a na světě jsou různí lidé. Nebála se o tebe rodina, že by tě někdo konfrontoval osobně?

Já úplně nevím, nikdy se to nestalo. Jednou se mi na CraftConu stalo, že za mnou přišel jeden člověk, a udělal si se mnou fotku. Potom řekl, že je sice můj hater, ale že si se mnou fotku udělá, protože jsem youtuber. To bylo zajímavé. 


Lidi většinou nejsou takoví, jací jsou na internetu, protože na internetu jsou za počítačem. V životě by si nedovolili udělat něco takového, co říkají, osobně.

Misha Mishovy šílenosti Pokémon GO kid
Zdroj: s povolením rodiny Florianových


Přes všechnu tu kontroverzi, přes všechen ten hejt a narážky, vyplatilo se to aspoň finančně?

Nějaké peníze jsme z toho měli, ale spíš si myslím, že se to vyplatilo kvůli tomu, že mám kanál, který je celkem populární. Takže i dneska bych mohl cokoliv rozjet, což beru jako největší plus.

Moc nemám rád češtinu a někdy je mi trošku nepohodlné mluvit česky. Navíc někdy ani nevím, jak v češtině reagovat. (...) Většinu svého času trávím tím, že se bavím s Američany na internetu.

Všechny sledující totiž u úspěšných youtuberů zajímá, kolik vydělají. Viděl jsem, že tvůj hlavní kanál má už prakticky 230 milionů zhlédnutí. To už jsou asi zajímavé peníze, ne?

Peníze z YouTube si s bráchou dělíme na poloviny, protože většina peněz jde z těch videí, které udělal vlastně on. Jinak dá se říct, že ano. Odhad toho, kolik si youtubeři vydělávají, se dá zjistit přes SocialBlade, ale většinou to není přesné. Záleží na tom, ve které jsi zemi, kolik lidí má zapnutý AdBlock, a tak dále. Nebudu přesně říkat, kolik si vydělávám, ale je to něco nad 300 dolarů. SocialBlade říká, že to je 300 dolarů, tak to řeknu takhle.


Co tvá momentální tvorba? Na fotkách, které sdílíš na sociálních sítích, to vypadá, že si všechno děláš sám. Znamená to, že jsi to všechno převzal?

Dá se říct, že ano. Hudbu si produkuju sám, s videem mi pomáhá občas táta za kamerou. Já to potom edituju. Brácha mi samozřejmě udělá občas druhý hlas do písničky. Třeba v písničce Furries měl výstup: „Furries are stupid!“ 


Je to směr, kterým bys chtěl směřovat? Stát se zpěvákem a producentem, editorem videí a vystupovat, než být celou dobu youtuberem?

Bylo by dost dobré, kdybych se zlepšil natolik, abych mohl buď dělat písničky pro jiné interprety, nebo produkovat pro sebe a být slavný interpret. Bylo by to zajímavé být světovým umělcem.


Je evidentní, že směřuješ do světa. Zdá se mi, že content v češtině jsi prakticky utnul a prakticky nahráváš a tvoříš pouze v angličtině. Proč?

Za prvé moc nemám rád češtinu a za druhé je mi někdy trošku nepohodlné mluvit česky. Navíc někdy ani nevím, jak v češtině reagovat.

Doporučeno
Psychiatr Karel Nešpor: Sesbíral jsem nebo vytvořil 239 typů smíchu. Nejúčinnější je ten Lišácký (Rozhovor) Psychiatr Karel Nešpor: Sesbíral jsem nebo vytvořil 239 typů smíchu. Nejúčinnější je ten Lišácký (Rozhovor) 27. května 2021 11:49


Čím to?

Většinu svého času trávím tím, že se bavím s Američany na internetu. Oni by češtině stejně nerozuměli, takže to je hlavní důvod. Druhá věc je, že je to světový jazyk, kterému budou rozumět všichni na světě, což je výhoda.


Myslíš, že se na tu angličtinu přelaďují i původní fanoušci, kteří vytáhli do popředí Minecraft song?

Já nevím, jestli mě ti lidi ještě vůbec sledují. Asi tam někteří budou, ale na Twitchi jich určitě moc nebude. Zase ne, že by tam nebyli vůbec, hodně je v chatu vidím, ale snad umí anglicky. Doufám. Měli by umět anglicky. (smích)


Možná měli, ale myslím to trochu jinak. Nevím, jaké je věkové složení tvých fanoušků, nicméně na čtrnáctiletého kluka si myslím, že máš opravdu dobrou angličtinu. Slyším tam i silný britský přízvuk. Kde ses naučil tak dobře mluvit?

Prostě jsem na internetu až moc. Bavil jsem se hodně s Brity. I můj nejlepší kámoš je Brit. 


Takže to jsou tví kamarádi.

Já moc „reálných“ kámošů nemám. Na internetu potkám víc lidí než v reálném životě, takže je jednodušší najít lidi, kteří jsou v pohodě. Navíc já ani nevím, co bych dělal venku. (smích)


Stejně si nemyslím, že by bylo až tak obvyklé se naučit anglicky z videí a internetu. Ukazuje se to i na známkách ve škole?

Úplně ne, někdy dostanu třeba dvojku z testu. Zase, škola není na všechno nejlepší. Na co je vůbec škola? Vůbec nevím, asi k ničemu. (smích) Testuje to spíš paměť než dovednosti. 

Všichni mi to totiž vyčítají. Říkají mi, že u mě není problém angličtina, není problém zpěv, ale cringe texty. Tak teď udělám něco, co nebude mít cringe text a uvidíme, co se stane.


Mám pocit, že ti tvá dobrá angličtina pomáhá i v dalších věcech. V Americe si tě ještě pořád pamatují, jelikož ses před dvěma lety dostal do Hollywoodu. Objevil ses v seriálu Tosh.0 na Comedy Central. Jak tahle spolupráce vznikla? 

Pořád si pamatuju, jak mi brácha zavolal. Řekl mi, že napsala nějaká televize z Ameriky, že chtějí udělat rozhovor. Původně jsem si říkal, že asi nechci jet, jenže když táta přišel domů, tak jsme si řekli, že pojedem! A bylo to zajímavé, užil jsem si to. Měli hodně dobrá studia, sety, a další věci.

Misha Mishovy šílenosti Pokémon GO kid
Zdroj: s povolením rodiny Florianových


Momentálně streamuješ na Twitchi, jsi na YouTube, máš SoundCloud, komunitu na Discordu. Spravuješ to všechno sám? Jak to stíháš skloubit se školou?

Prakticky všechno spravuju sám. Já té škole nedávám tolik prostoru, jako bych asi měl. Ale celkem to zvládám. Rád bych na to měl víc času, ale zvládám to i tak, jak to je. Některé sociální sítě, třeba Facebook, mi spravuje rodina, nicméně nevím, jestli o to ještě stojím, protože Facebook spíš nepoužívám.


Zbývá nám ještě poslední věc, a to je tvůj vztah k Minecraftu. 

Zrovna to hraju na pozadí! (smích)


Říkám si, jestli tě to už omrzelo, nebo ne, když se o tom konstantně mluvilo ve spojitosti s tvým jménem. Jaká je tvá nejoblíbenější hra dnes?

Mám hodně her, které mám rád. Minecraft hraju celkem dost, ale nevím, jestli je to moje nejoblíbenější hra. Spíš se mi líbí Portal 2, to hru i speedrunuju. Každopádně čekám, až vyjde nějaká nová hra. Dlouho nevyšlo něco, co by mě chytlo, takže čekám na velký release, o kterém zase budu moct udělat song. (smích)

Doporučeno
Nejsem lačný po každé koruně, říká půlmilionový youtuber Petangames. Introvertnímu baviči pomohl ke slávě alkohol (Rozhovor) Nejsem lačný po každé koruně, říká půlmilionový youtuber Petangames. Introvertnímu baviči pomohl ke slávě alkohol (Rozhovor) 8. března 2020 16:58


Když se s odstupem podíváš na YouTube, které je tvé nejoblíbenější video? A které je tvé nejméně oblíbené?

Nejméně oblíbené bude Girlfriend Tag a nejvíc oblíbené nevím. To bude většinou to nejnovější video na kanále, protože jsem na svou momentální tvorbu celkem pyšný. I když má poslední tři videa byla celkem cringe, teď se ale aspoň snažím, aby to znělo dobře.

Lidi můžou čekat, že mám něco hodně cool, seriózní věc, která zanedlouho vyjde. Všichni mi to totiž vyčítají. Říkají mi, že u mě není problém angličtina, není problém zpěv, ale cringe texty. Tak teď udělám něco, co nebude mít cringe text a uvidíme, co se stane. (smích)


Máš už toho tolik za sebou, a to ti bylo teprve 14 let. Jaký máš konkrétní plán do budoucna? Řekněme, že by ti ta produkce nevyšla, co potom?

Já vůbec nevím. Nemám žádný záložní plán, tohle je to, co bych chtěl vždycky dělat. Snad budu dostatečně dobrý na to, aby to vyšlo.

Domů
Sdílet
Diskuse