Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tereza Šnajdrová
17. července 2022 12:50
Čas čtení 0:58

Předpověď počasí: Do Česka se vrací tropy, bude až 36 °C

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Do Česka se vrací tropy, bude až 36 °C
Zdroj: FOTO TASR - Milan Kapusta

Jih Evropy sužuje vlna veder, která se v příštím týdnu dostane i do Česka. Rtutě teploměrů vyšplhají až na 36 °C.

Léto je v plném proudu, a ačkoli zatím v Česku panovaly poslední dny spíše příjemné teploty, příští týden k nám dorazí vlna veder. V pondělí se rtutě teploměrů vyšplhají na 29 °C, avšak během středy už pokoří hranici 36 °C. Připrav se na pořádné horko, před kterým s předstihem varuje i Český hydrometeorologický ústav.

17. června 2022 19:30 Čas čtení 1:05 Koupání v Česku: Prohlédni si na interaktivní mapě kvalitu vody v přírodních koupalištích Koupání v Česku: Prohlédni si na interaktivní mapě kvalitu vody v přírodních koupalištích
kúpaliskobratislavské kúpaliskáleto
Zdroj: REFRESHER/Jakub Šuvada

V pondělí bude jasno až polojasno, s ranními teplotami od 7 do 12 °C. V průběhu dne pak teplota poroste a rtutě teploměrů vyšplhají až na 29 °C. Foukat bude slabý proměnlivý vítr, který na severovýchod republiky přinese i mraky. 

Úterý bude jasné, ranní teploty se budou pohybovat od 11 do 15 °C a nejvyšší denní teploty od 29 do 35 °C. Foukat bude slabý vítr.

V noci na středu lze očekávat tropickou noc. Rtutě teploměrů v noci klesnou na 20 °C a přes den se místy vyšplhají až na velmi horkých 36 °C. Před vysokými teplotami s předstihem varuje i ČHMÚ, který vydává předběžné varování před velmi vysokými teplotami.

Obdobně pak bude i ve čtvrtek. Počasí bude jasné až polojasné, s teplotami kolem 34 °C. Přechodně by mohlo být oblačno, místy přeháňky, a někde dokonce i bouřky. 

Velmi teplý bude i polojasný víkend. Nejnižší noční teploty budou 20 °C a nejvyšší denní se budou pohybovat od 27 do 32 °C. Pokud tedy už nyní rozmýšlíš, co dělat příští víkend, doporučujeme vyrazit k vodě nebo do přírody, kde teploty nebudou pocitově tak vysoké jako ve městě.

Domů
Sdílet
Diskuse