Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Jakub Paulík TASR
19. července 2022 9:25
Čas čtení 0:49

Ruská tenistka Daria Kasatkina má přítelkyni. Coming outem reaguje na „zákon proti homosexuálům“

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené

O novelizaci „zákonu proti homosexuálům“ budou jednat poslanci Dumy.

Špičková ruská tenistka Daria Kasatkina oznámila, že žije s přítelkyní, krasobruslařkou Natalií Zabijako, a kritizovala ruské zákony namířené proti gayům, uvádí The Guardian.

Zdůraznila také, že sexuální orientace není věcí volby. „Pokud by měl někdo možnost výběru, určitě by si nezvolil být gay, především ne v Rusku,“ řekla tenistka reagující na tamní přísnou legislativu, která by mohla být nově ještě tvrdší.

V dolní komoře ruského parlamentu budou nově jednat o návrhu zákona o zákazu propagace „netradičních sexuálních vztahů“. S návrhem přišlo 6 komunistických a konzervativních poslanců.

Daria Kasatkina přidala na Instagram fotografii se svou přítelkyní:

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Daria Kasatkina🐬 (@kasatkina)

Jde o rozšíření zákona z roku 2013 „na ochranu dětí a mládeže před sociálněpatologickými jevy a informacemi potlačujícími tradiční rodinné hodnoty“. Nový návrh počítá například se zákazem veřejné diskuse o LGBT+, který by komunitu vykresloval ať už v neutrálním, nebo pozitivním duchu. Zároveň by se do kin neměly dostat filmy, které by mohly propagovat „netradiční sexuální vztahy“ nebo popírat „rodinné hodnoty“.

Interview, ve kterém se ruská tenistka vyoutovala:

Předseda Dumy Vjačeslav Volodin, spojenec Vladimira Putina, přišel s obdobnými opatřeními už začátkem července. Po vystoupení Ruska z Rady Evropy prohlásil, že se „požadavky na legalizaci manželství osob stejného pohlaví staly v Rusku minulostí“. Zmiňoval také „pokusy o vnucení cizích hodnot“, které podle něj selhaly.

Domů
Sdílet
Diskuse