Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
20. července 2022 8:41
Čas čtení 0:55

Společnost Meta žaluje Zuckerbergovu Metu kvůli názvu

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Společnost Meta žaluje Zuckerbergovu Metu kvůli názvu
Zdroj: Pixabay/Artapixel/volně k užití

Společnost zabývající se uměleckými instalacemi s názvem META v úterý oznámila, že bude žalovat společnost Meta (bývalý Facebook) za porušení ochranné známky.

Společnost tvrdí, že Zuckerbergova změna názvu porušila zavedenou značku této menší společnosti. „Dne 28. října 2021 se Facebook zmocnil naší značky META a názvu, do jehož budování jsme vkládali krev, pot a slzy více než dvanáct let. Dnes, po osmi měsících bezvýsledných pokusů o jednání se společností Facebook v dobré víře, nám nezbylo nic jiného než podat na ni žalobu,“ stojí v příspěvku na webových stránkách společnosti, na který upozornil server The Verge.

Zuckerbergova společnost podle zástupců „menší Mety“ o podpoře tvůrců hodně mluví, ale důkazem jsou její činy. „Pokud jsou ochotni bezostyšně se zmocnit našeho duševního vlastnictví a používat ho ve stejném prostoru, ve kterém jsme působili více než deset let, nedokážeme si představit, co přijde, až dále nasytí náš průmysl a ovládnou metaverzi,“ napsali.

19. července 2022 10:55 Čas čtení 1:07 Mladí lidé cítí negativní vliv sociálních sítí na vnímání financí, vzhledu i vztahů Mladí lidé cítí negativní vliv sociálních sítí na vnímání financí, vzhledu i vztahů

Velká část případu se odvíjí od četných skandálů Facebooku s ochranou soukromí, které podle Meta.is znemožnily sdílení jména. V žalobě se tvrdí, že společnost Meta.is již nemůže poskytovat zboží a služby pod ochrannou známkou META, protože spotřebitelé se pravděpodobně mylně domnívají, že její zboží a služby pocházejí od společnosti Facebook a že je spojena s toxicitou, která je se Zuckerbergovou sociální sítí spjata.

Společnost Meta.is, která byla založena v roce 2010 a produkuje „vícesmyslové živé zážitky“ v zážitkových a imerzivních technologiích, včetně virtuální a rozšířené reality, podle serveru MarketWatch tuší, že ji čeká proti korporátnímu gigantovi těžký boj. I tak se ale do něj rozhodla jít.

Anketa:
Myslíš, že má malá firma proti Zuckerbergovi šanci?
Doufám, že ano.
Ne, je to marné.
Doufám, že ano.
73 %
Ne, je to marné.
27 %
Domů
Sdílet
Diskuse