Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
26. července 2022 12:24
Čas čtení 0:45

Požár v Českém Švýcarsku vyvolal vlnu solidarity, přispět můžeš i ty

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Požár v Českém Švýcarsku vyvolal vlnu solidarity, přispět můžeš i ty
Zdroj: Twitter/Děčínsko

Sbírku na pomoc obyvatelům Hřenska najdeš na Doniu, založil ji také web Z nesnáze 21. Peníze poputují primárně k lidem zasaženým ohněm. Například v obci Mezná je dle dostupných informací několik domů zcela zničených.

Požár, který zachvátil národní park v Českém Švýcarsku, vyvolal mezi lidmi solidaritu. První plameny se objevily v neděli ráno a od té doby s nimi hasiči bojují. V současné chvíli na místě zasahuje přes 300 požárníků. Česko na boj s živlem zažádalo o pomoc i sousední státy. Nad národním parkem létají vrtulníky s vodou a kouř, který se z Hřenska táhne, cítí lidé jak v Praze, tak i například v Liberci. 

26. července 2022 7:50 Čas čtení 1:45 Kouř z požáru v Českém Švýcarsku se šíří přes celou republiku Kouř z požáru v Českém Švýcarsku se šíří přes celou republiku

Lidé hned po prvotních zprávách v médiích začali zakládat sbírky na pomoc obyvatelům poškozeného Hřenska. Server Donio ve své sbírce vybral již přes 150 tisíc korun, finance ze sbírky chce použít na pomoc obyvatelům obcí zasažených požárem, případně na pomoc obcím a parku. 

Sbírku na pomoc obyvatelům Hřenska založil také web Z nesnáze 21, který se také snaží pomoci lidem zasaženým ohněm. Peníze tak poputují primárně k nim. Například v obci Mezná je dle dostupných informací několik domů zcela zničených a zůstaly stát jen zdi.

26. července 2022 9:47 Čas čtení 0:35 VIDEO: „PEKLO,“ popsali hasiči zásah v Českém Švýcarsku VIDEO: „PEKLO,“ popsali hasiči zásah v Českém Švýcarsku

Škody, které požár napáchal, zatím hasiči nedokáží odhadnout a nevědí zatím ani to, zda se požár dále nešíří. Podle starosty Krásné Lípy by požár nedosáhnul takových rozměrů, kdyby v lese nezůstalo dřevo napadené kůrovcem. 

Domů
Sdílet
Diskuse