Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
26. července 2022 18:43
Čas čtení 1:05

Češi a Češky vybrali přes Donio na pomoc Českému Švýcarsku již téměř 3 miliony korun

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Češi a Češky vybrali přes Donio na pomoc Českému Švýcarsku již téměř 3 miliony korun
Zdroj: HZS ČR

Sbírka, která byla na serveru založena dnes, již čítá více než 2,5 milionu korun a prostředky stále přibývají.

Vlna solidarity se znovu nese Českem. Jak jsme tě informovali, kvůli požáru v Českém Švýcarsku začaly vznikat sbírky, které chtějí vybrat co nejvíce finanční pomoci pro osoby postižené ohněm. Během prvního dne sbírky se skrze server Donio podařilo vybrat více než 2,5 milionu korun a peníze stále přibývají. Úspěšné jsou i další sbírky.

26. července 2022 15:00 Čas čtení 0:48 FOTO: Takto bojují hasiči s požárem v Českém Švýcarsku FOTO: Takto bojují hasiči s požárem v Českém Švýcarsku

Když je třeba pomoci finančně, Češi pomůžou. To se potvrdilo například během tornáda na Moravě, které poničilo několik vesnic na Hodonínsku a Břeclavsku. Během několika málo dnů se skrze několik sbírek včetně Člověka v tísni, Charity, Donia či Darujme vybrala více než miliarda korun, která šla přímo na pomoc lidem.

Jak se zdá, i lidé z Hřenska a okolí budou potřebovat pomoc. Proto se v úterý začaly objevovat další sbírky. Navíc zaznamenaly úspěch. K 18. hodině bylo na účtu ve sbírce na serveru Donio, kterou založil Donio tým ve spolupráci se senátorem Zbyňkem Linhartem, více než 2,5 milionu roku. Částka, kterou pomohlo navýšit na 3100 přispěvatelů, vyrostla skoro ke 2,75 milionu korun.

„Finance z této sbírky budou využity na pomoc obyvatelům obcí zasažených požárem národního parku České Švýcarsko, případně na pomoc obcím a parku. Spojme se a společně pomozme!“ burcuje sbírka. Pokud máš zájem přispět i ty, můžeš, když se proklikneš sem.

Nejedná se o jedinou sbírku

Lidé se ale neskládají pouze na jednom serveru. Také jsme tě informovali o sbírce na webu Znesnáze21, kde vybrané peníze budou také směřovat „primárně na pomoc lidem, kterým vzal oheň domov“. Web si dal za cíl vybrat půl milionu korun, momentálně má splněno z 31 procent. Na účtu sbírky se nachází přes 154 tisíc korun. Celkově tak pomoc šplhá ke třem milionům korun.

Domů
Sdílet
Diskuse