Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
26. července 2022 15:00
Čas čtení 0:48

FOTO: Takto bojují hasiči s požárem v Českém Švýcarsku

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Jeden z největších požárů v poslední době ochromil České Švýcarsko, Hřensko a okolí. Toto jsou záběry z místa.

Třetí den v kuse musí hasiči zasahovat u rozsáhlého požáru v národním parku České Švýcarsko na Děčínsku. V přímém ohrožení jsou obce Hřensko nebo Mezná, ze které se hasiči museli dokonce stáhnout. Momentálně na místě zasahuje 83 jednotek požární ochrany, tedy 410 hasičů včetně dvou letadel a čtyř vrtulníků. Takto to na místě vypadalo.

26. července 2022 12:24 Čas čtení 0:45 Požár v Českém Švýcarsku vyvolal vlnu solidarity, přispět můžeš i ty Požár v Českém Švýcarsku vyvolal vlnu solidarity, přispět můžeš i ty
Jeden z prvních snímků hasičů. Dým nad Malinovým dolem v neděli dopoledne.Hasiči museli zasahovat v nepřístupném terénu.Hasiči museli zasahovat v nepřístupném terénu.Bylo třeba i lezeckých jednotek.
Zobrazit galerii
(24)

Situace se nelepší ani třetí den od vypuknutí požáru, jehož snímky obletěly republiku. Zprávy o průběhu požáru si můžeš přečíst i na Refresheru. Do akce musely být zapojeny i jednotky z pardubického či královéhradeckého kraje a kouř, který vznikl společně s ohněm, mátl obyvatele České republiky i desítky kilometrů daleko. Dokonce i v Praze, kde lidé volali na tísňovou linku s tím, že cítí kouř a někde hoří. Jednalo se však o důsledek velkého požáru na západě republiky.

Česká republika proto byla nucena požádat o pomoc v rámci mechanismu civilní ochrany Evropské unie o tři letadla Canadair a dva vrtulníky pro zvládání lesních požárů, informovali hasiči. Na českou prosbu o pomoc reagovalo Polsko, Slovensko a Itálie. 

Vzhledem k rozsahu požáru a prakticky jasné potřebě pomoci tamních obyvatel se na fundraisingových serverech začaly objevovat sbírky. Pokud chceš přispět, pomůže ti náš článek, ve kterém jsme některé z nich vybrali.

Domů
Sdílet
Diskuse