Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Volfová
27. července 2022 14:55
Čas čtení 0:34

Neymar čelí podezření z podvodu a korupce

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Neymar čelí podezření z podvodu a korupce
Zdroj: Netflix

Soudní proces začne 17. října a potrvá dva týdny.

Útočník fotbalového Paris Saint-Germain Neymar stane před soudem kvůli podezření z daňových úniků, podvodu a korupce v souvislosti s přestupem z brazilského klubu Santos do Barcelony před devíti lety. Soudní proces začne 17. října, měsíc před mistrovstvím světa ve fotbale v Kataru, a potrvá dva týdny. Informuje o tom BBC.

Stejnému obvinění čelí také Neymarovi rodiče a dva bývalí prezidenti fotbalového klubu Barcelona, ​​Josep Maria Bartomeu a Sandro Rosell. Španělská prokuratura navrhla fotbalistovi dvouletý trest vězení a pokutu 10 milionů eur. 

Případ začal stížností brazilské investiční společnosti DIS, která v době jeho přestupu vlastnila 40 % Neymarových sportovních práv. DIS tvrdí, že společnost obdržela během přestupu z brazilského klubu Santos mnohem menší částku, než měla, protože část poplatku za převod byla skryta.

Španělský národní soud má podezření, že Santos dostal zaplaceno 25 milionů eur, což by znamenalo, že společnost DIS byla připravena o 3,5 milionu eur.

Domů
Sdílet
Diskuse