Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
31. července 2022 13:07
Čas čtení 1:00

Takto by vypadaly ulice navržené pro chodce místo aut. Výtvory mladého umělce si získaly tisíce fanoušků

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Takto by vypadaly ulice navržené pro chodce místo aut. Výtvory mladého umělce si získaly tisíce fanoušků
Zdroj: Unsplash/Oliver Niblett/volně k užití

Od založení účtu před více než týdnem si Katz získal tisíce příznivců obrázky městských ulic, které byly vyčištěny od aut a přeměněny na útočiště pro chodce a cyklisty.

Amatérští urbanisté využívají aplikaci DALL-E k vizualizaci toho, jak by mohla vypadat města postavená pro chodce a cyklisty namísto aut. Zatímco mnozí začali využívat nástroje umělé inteligence jako DALL-E ke generování absurdních memů a surrealistických fantasy ilustrací, Zach Katz, osmadvacetiletý umělec a hudebník stojící za účtem @betterstreetsai, využívá systém strojového učení k vizualizaci alternativních verzí amerických měst – takových, která upřednostňují lidi před auty. O jeho projektu informoval server Vice

15. června 2022 18:57 Čas čtení 0:55 Internet zasáhl nový trend: Umělá inteligence DALL-E vytvoří obrázek čehokoliv, co jí zadáš Internet zasáhl nový trend: Umělá inteligence DALL-E vytvoří obrázek čehokoliv, co jí zadáš

Od založení účtu před více než týdnem si Katz získal tisíce příznivců obrázky městských ulic, které byly vyčištěny od aut a přeměněny na útočiště pro chodce a cyklisty. „Mám už tak trochu po krk špatného urbanismu v této zemi,“ řekl umělec ze Spojených států serveru Motherboard. 

K projektu DALL-E 2 od společnosti OpenAI ho prý přivedla možnost pokračovat v prosazování bezpečnějších ulic bez aut, protože předtím pracoval na kampaních, když žil v Portlandu ve státě Oregon. Katz doufá, že obrázky vytvořené pomocí pečlivě vybraných textových podnětů přimějí lidi, aby si znovu představili veřejná prostranství, která v drtivé většině vyhovují automobilům.

Mohlo by tě zajímat:
Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší?
– Když už nezbývá nic jiného, než se tomu zasmát: Krátké citáty, které zlepší tvůj den
Kdo je nejsilnější hrdina Marvelu a v jakých filmech ještě uvidíme postavy jako Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?

Domů
Sdílet
Diskuse