Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. května 2022 12:30
Čas čtení 8:48
Dominik Vetrák

Kdo je nejsilnější hrdina Marvelu a v jakých filmech ještě uvidíme postavy jako Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?

FILMY A SERIÁLY MARVEL
Uložit Uložené

V jakých dalších filmech a seriálech se objeví tvé nejoblíbenější postavy z Marvelu?

V marvelovských filmech a seriálech jsme viděli už velké množství postav, záporáků i hrdinů. V dnešním článku se podíváme na všechny členy týmu Avengers, jakož i na hrdiny, kteří do týmu ještě nepatří, ale už jsou součástí světa Marvelu (Marvel Cinematic Universe — MCU).

Ve stručnosti si představíme rozsah jejich sil a schopností a v případě, že máš tyto postavy rád, tě potěší informace, ve kterých filmech a seriálech je najdeš. Pokud se ti líbí naše články o marvelovských filmech a seriálech a rád by sis jich přečetl víc, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Nejlepší romantické filmy na Netflixu Nejlepší romantické filmy na Netflixu 21. dubna 2022 12:30

Prvních 10 hrdinů je těch nejsilnějších, jelikož jsou schopni čelit nejsilnějším nepřátelům, jako je Thanos, mimozemské armády či božská a jiná stvoření. Druhá desítka hrdinů se pak skládá ze slabších hrdinů, respektive hrdinů, kteří jsou důležitou součástí týmu, ale spíše pomáhají těm silnějším.

1. Captain America (Chris Evans)

Captain America je supervoják a nadčlověk. Jeho odhodlání bojovat do posledního dechu je často stejně důležité jako jeho fyzická síla.

Je to snad nejdůležitější avenger, ale rozhodně ne ten nejsilnější. V současnosti je však už „v důchodu“, přičemž se zatím nenašel takový charismatický lídr, který by ho zastoupil.

Schopnosti: Captain America je zdatný bojovník a stratég. Jak jsme ale viděli v souboji s Thanosem, jeho schopnosti ani kladivo Mjölnir nestačily na to, aby Thanose porazil.

Kde se objevil: Ve všech dílech Avengers a v trilogii Captain America.

Kde ho ještě uvidíme: Už nejspíš nikde.

Captain America
Zdroj: Marvel Studios

2. Iron Man (Robert Downey jr.)

Bezpochyby nejoblíbenější postava z Marvelu, kterou hrál výborný herec Robert Downey jr. Právě on nastartoval celý svět Marvelu již v roce 2008, kdy vyšel film Iron Man. Po událostech Avengers: Endgame je Iron Man mrtvý.

Zčásti jej nahradí War Machine a nová hrdinka Ironheart. Obě postavy budou ve vlastních seriálech na streamovací platformě Disney+.

Schopnosti: Iron Man je jedním z nejsilnějších a nejschopnějších avengerů. Spoléhá se na svoji vysokou inteligenci, geniální vynálezy a speciální obleky s extrémní palebnou silou.

Kde se objevil: Ve všech dílech Avengers, v trilogii Iron Man a ve filmech Civil War a Spider-Man: Homecoming.

Kde ho ještě uvidíme: Už nejspíš nikde.

Iron Man
Zdroj: Marvel

3. Spider-Man (Tom Holland)

Spider-Man se v komiksech řadí spíše ke „Street Level Heroes“, jakým je i Punisher či Daredevil. Jsou to hrdinové, kteří zachraňují životy běžných lidí a bojují spíše se zločinem než s mimozemskými hrozbami. Ve filmech však téměř vždy čelí velkým záporákům a zejména Spider-Man v podání herce Toma Hollanda toho zažil hodně. 

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Schopnosti: Spidey je extra silný, rychlý, dokáže chodit po stěnách jako pavouk a má neuvěřitelné reflexy. Bez svého obleku a vylepšení je na tom lépe než třeba Iron Man bez obleku.

Kde se objevil: Trilogie Spider-Man, Avengers 3, 4 a Civil War.

Kde ho ještě uvidíme: V dalším filmu o Spider-Manovi.

Spider-Man: No Way Home
Zdroj: Sony Pictures Releasing

4. Thor (Chris Hemsworth)

Thor je jedním z nejsilnějších marvelovských hrdinů a jedním z mála těch, kteří se dokázali postavit Thanosovi. Diváci si ho po snímku Thor: Ragnarok oblíbili ještě více a v současnosti je jedním ze základních pilířů světa Marvelu.

Schopnosti: Má božskou moc, dokáže přivolávat blesky, je téměř nesmrtelný (nestárne) a má také silnou zbraň (Stormbreaker nebo Mjölnir).

Kde se objevil: Ve všech dílech Avengers a v trilogii Thor.

Kde ho ještě uvidíme: Brzy ho uvidíme ve snímku Thor: Love and Thunder. Marvel s ním zřejmě má ještě plány. V chystaném čtvrtém filmu se kromě něj objeví i ženská verze Thora.

Thor: Love & Thunder THOR 4
Zdroj: Marvel Studios

5. Hulk (Mark Ruffalo)

Thanos s ním doslova vytřel podlahu ve filmu Avengers: Infinity War, ale přesto je Hulk velmi silný a v podstatě nesmrtelný. 

Hulk vlastní film zřejmě nedostane, a to proto, že distribuční práva na sólový film o Hulkovi vlastní hollywoodské studio Universal, ne Marvel a Disney. Hulk se může objevovat v jiných filmech, jako například Avengers nebo Thor: Ragnarok, ale v názvu filmu nesmí být jeho jméno. 

 

Schopnosti: Enormní síla, téměř nesmrtelnost, v civilní formě je to i vědecký génius.

Kde se objevil: Byl ve všech Avengers filmech a v Thor: Ragnarok. 

Kde ho ještě uvidíme: Nejblíže ho uvidíme v minisérii She-Hulk, kde zřejmě daruje svou krev sestřenici právničce, ze které se stane ženská verze Hulka.

Hulk
Zdroj: Marvel Studios

6. Captain Marvel (Brie Larson)

Captain Marvel nepatří k nejoblíbenějším avengerům, ale je zřejmě druhou nejsilnější žijící avengerkou a nebýt jí, hrdinové by měli s Thanosovou armádou v Avengers: Endgame obrovské problémy. 

Schopnosti: Supersíla, létání, vyzařování energetických paprsků, dlouhověkost.

Kde se objevila: Captain Marvel, Avengers: Endgame.

Kde ji ještě uvidíme: The Marvels.

Captain Marvel
Zdroj: Marvel Studios

7. Vision (Paul Bettany)

Situace s Visionem je velmi specifická. Vision, jak ho známe od dob Avengers: Age of Ultron, je mrtvý. Wanda/Scarlet Witch vytvořila jeho kopii a žila s ním idylický život ve městě Westview, ale jak jsme viděli v minisérii WandaVision, šlo jen o přetvářku.

Doporučeno
Hulk má syna a nulový dopad Eternals. Šest věcí, které Marvel musí nutně vysvětlit Hulk má syna a nulový dopad Eternals. Šest věcí, které Marvel musí nutně vysvětlit 5. prosince 2023 14:00

Vision je mrtvý, ale existuje jeho druhá verze, která však nemá stejné emoce a vzpomínky jako původní Vision. Netušíme, jakou bude mít v budoucnu roli, ale pravděpodobně to s ním bude ještě zajímavé.

Schopnosti: Supersíla, létání, vyzařování energetických paprsků, dlouhověkost, procházení přes pevnou hmotu, počítačová inteligence.

Kde se objevil: Avengers: Age of Ultron a Infinity War, Civil War a Wandavision.

Kde ho ještě uvidíme: ?

WandaVision
Zdroj: Disney+

8. Wanda/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)

Scarlet Witch je nejsilnější hrdinka ze všech avengerů. Potvrdil to samotný šéf Marvel Studios a je to docela jasné i z Avengers: Endgame. Wanda by totiž možná porazila i samotného Thanose, kdyby Thanos nepřikázal svým lodím, aby bombardovaly celé bitevní pole včetně vlastních jednotek. 

Schopnosti: Magické schopnosti, tvorba iluzí, ohýbání reality, psychokineze, ovládání mysli a spousta dalších.

Kde se objevila: Avengers: Age of Ultron, Infinity War a Endgame, Civil War a Wandavision.

Kde ji ještě uvidíme: Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

WandaVision
Zdroj: Disney+

9. Black Panther (Chadwick Boseman)

Black Panther byl pro Marvel velmi důležitou postavou. Herec Chadwick Boseman se díky této roli stal nesmírně oblíbeným a jeho film o Pantherovi v kinech vydělal 1,334 miliardy dolarů. Bohužel, jeho herecký představitel Chadwick Boseman nečekaně zemřel v roce 2020, a tak netušíme, co se s postavou stane a kdo bude dalším Pantherem.

Doporučeno
Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy? Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy? 21. listopadu 2023 11:00

Marvel musel nepochybně výrazně měnit příběh dalšího filmu i Avengers snímků, jelikož Black Panther měl být po boku Doctora Strange dalším lídrem týmu Avengers. 

Schopnosti: Podobné jako Captain America, akorát se speciálním oblekem, technologiemi a armádou země Wakanda.

Kde se objevil: Civil War, Avengers: Infinity War a Endgame, Black Panther.

Kde ho ještě uvidíme: Black Panther: Wakanda Forever.

Black Panther
Zdroj: Marvel Studios/The Walt Disney Company

10. Doctor Strange (Benedict Cumberbatch)

Doctor Strange se po smrti Iron Mana a zestárnutí Captaina Americy pravděpodobně stane lídrem Avengers. Je to populární postava a hraje ji oblíbený herec. Tržby druhé části jeho sólového filmu ukáží, jestli má na to, aby byl velkým hitem. Jak jsme viděli vždy, když bojoval, je nesmírně silný a jeho magie dokáže nebezpečné věci.

Když to ale vyžaduje scénář a příběh, tvůrci pravděpodobně dovolí, aby ho porazil i Spider-Man, jak jsme viděli ve filmu Spider-Man: No Way Home. Celkově se však jedná o jednoho z nejsilnějších avengerů a asi jedinou osobu, která se dokáže postavit Wandě/Scarlet Witch.

Schopnosti: Magie, teleportování, kouzelný plášť, fyzické a psychické útoky.

Kde se objevil: Doctor Strange, Avengers: Infinity War a Endgame, Spider-Man: No Way

Home.

Kde ho ještě uvidíme: Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Doctor Strange 2
Zdroj: Marvel Studios

11. Winter Soldier (Sebastian Stan)

Možná to tak diváci ani necítí, ale Winter Soldier je tady s námi už od samotného začátku světa Marvelu. Bucky se objevil již v první části Captaina Americy a prošel výraznou charakterovou proměnou, když se z dobráka stal vrah ovládaný organizací Hydra a později zase hrdina bránící Zemi. Stal se blízkým přítelem nejen Steva Rogerse, ale také Sama Wilsona s postavou Falcona a nového Captaina Americy.

Schopnosti: Béčkový Captain America s nadlidskou silou, speciálně vycvičený 

voják.

Kde se objevil: Trilogie Captain America, Avengers: Infinity War a Endgame, The Falcon and the Winter Soldier.

Kde ho ještě uvidíme: Zřejmě ve filmu Captain America 4.

The Falcon and the Winter Soldier
Zdroj: The Walt Disney Company/Disney+

12. Falcon/Captain America (Anthony Mackie)

Na konci minisérie The Falcon and the Winter Soldier se Sam stal dalším Captainem Americou. Patří mu jeho štít a ponechá si i svůj létající oblek. Zároveň má podobné hodnoty jako předchozí Captain America — Steve Rogers. Ve světě Marvelu ho zřejmě čeká ještě pestrá budoucnost, jelikož musí nést titul Captain America.

Schopnosti: Voják se speciálním výcvikem a létajícím oblekem. Zdědil také štít Captaina Americy.

Kde se objevil: Captain America: The Winter Soldier a Civil War, Avengers: Infinity War a Endgame, The Falcon and the Winter Soldier.

Kde ho ještě uvidíme: Captain America 4.

The Falcon and the Winter Soldier
Zdroj: The Walt Disney Company/Disney+

13. Daredevil

Aktuální verzi Daredevila jsme poznali ve vynikajícím seriálu od Netflixu. Netflix/Disney ho ale zrušily a více než tři roky jsme ho neviděli. Ukázal se až ve snímku Spider-Man: No Way Home a je zřejmé, že ve studiu Marvel s ním mají další plány. Daredevil je oblíbená postava a jeho souboje s Kingpinem jsou vždy adrenalinové. Kingpin se vrátil také, ukázal se v minisérii Hawkeye. 

Schopnosti: Extrémně zvýrazněné smysly, je silnější než obyčejný člověk, ovládá bojová umění a akrobacii.

Kde se objevil: Daredevil, Spider-Man: No Way Home.

Kde ho ještě uvidíme: Seriál Echo a údajně dostane vlastní seriál.

Daredevil
Zdroj: Netflix

14. War Machine (Don Cheadle)

War Machine už ve filmech zažil leccos, když téměř ochrnul ve filmu Captain America: Civil War a poté pohřbíval svého dobrého kamaráda Tonyho — Iron Mana. V prvním Iron Manovi ho hrál herec Terrence Howard, ale ve dvojce ho už vystřídal Don Cheadle.

Schopnosti: Je to vysoce postavený voják se speciálním výcvikem a inteligentní stratég, ale bez obleku toho moc nezmůže.

Kde se objevil: Trilogie Iron Man, všechny Avengers filmy a Civil War.

Kde ho ještě uvidíme: Seriál Armor Wars.

War Machine
Zdroj: Marvel Studios/Disney

15. Hawkeye

Hawkeye je speciální agent a nesmírně talentovaný lukostřelec. Je to hrdina, který v boji proti bohům moc škody nenadělá. Je však platným členem týmu. Postava stále žije, takže v budoucnu ji ještě jistě někde uvidíme. Druhá série Hawkeye se ovšem nechystá.

Schopnosti: Boj nablízko a perfektní lukostřelba.

Kde se objevil: Byl ve všech filmech Avengers kromě Inifnity War a viděli jsme ho i v povedené minisérii Hawkeye na Disney+.

Kde ho ještě uvidíme: V dalším filmu Avengers nebo po boku jeho nástupkyně Kate Bishop ze seriálu Hawkeye.

Hawkeye
Zdroj: Disney+

16. Black Widow

Black Widow je na tom podobně jako Hawkeye. Je to tajná agentka zručná v boji nablízko a také ve využívání zbraní. Je skvělá ve špionáži a platí, že je stejně trochu mrtvá. Původní Black Widow v podání Scarlett Johansson zemřela v Avengers: Endgame, ale její nevlastní sestra Yelena se stala novou Black Widow. Viděli jsme ji ve snímku Black Widow i v seriálu Hawkeye a určitě se objeví i v nějakých dalších projektech. 

Schopnosti: Má speciální trénink zabijáků, je prvotřídní špionka a skvěle zachází se zbraněmi.

Kde se objevila: Black Widow, všechny Avengers filmy, Captain America: The Winter Soldier a Civil War a Iron Man 2. Nová Black Widow se objevila také v minisérii Hawkeye.

Kde ji ještě uvidíme: Zatím nevíme.

Black Widow
Zdroj: Marvel Studios/Disney+

17. Strážci Galaxie

Tým Strážců Galaxie jsme se rozhodli dát do seznamu společně, protože jsou neodlučitelní. Tvůrci nám už potvrdili, že ne všichni členové týmu události třetí části přežijí, a tak se na ně pořádně těš. Strážci jsou vtipný tým plný dobrých kamarádů, kteří si zpočátku vůbec nerozuměli. 

Schopnosti: Někteří jsou velmi schopní bojovníci a vrazi, jiní jsou technologičtí géniové nebo schopní lídři. Není mezi nimi žádný nadčlověk.

Kde se objevili: Strážci Galaxie 1 a 2, Avengers: Infinity War a Endgame.

Kde je ještě uvidíme: Thor: Love and Thunder, Strážci Galaxie 3.

Guardians of the Galaxy
Zdroj: Marvel Studios

18. Ant-Man & Wasp (Paul Rudd a Evangeline Lilly)

Ant-Man a Wasp mají téměř identické schopnosti a v historii existovaly dva páry těchto hrdinů. V obou případech jde o zamilovanou dvojici. Aktuálně je Ant-Man Scott Lang a Wasp jeho přítelkyně a dcera originálního Ant-Mana — Janet van Dyne. 

Schopnosti: Zmenšování a zvětšování svého těla, základní schopnosti v pěstních soubojích.

Kde se objevily: Ant-Man, Ant-Man 2, Civil War, Avengers: Infinity War a Endgame.

Kde je ještě uvidíme: Ant-Man: Quantumania.

Avengers
Zdroj: Marvel Studios

19. Punisher (Jon Bernthal)

Punisher v podání Jona Bernthala se představil v seriálu Daredevil. Stejně jako Daredevil, i Punisher už měl vlastní film, ale nejlépe se tyto postavy podařilo zachytit právě v seriálu Daredevil.

Schopnosti: Špičkový voják, vyniká v taktizování, zabíjení, skvěle zachází se všemi druhy zbraní, ale nemá žádné superschopnosti.

Kde se objevil: Seriály Daredevil a Punisher.

Kde ho ještě uvidíme: ?

Avengers
Zdroj: Marvel Studios

20. Nick Fury (Samuel L. Jackson) 

Nick Fury byl spojovacím článkem většiny marvelovských filmů, když seznamoval jednotlivé hrdiny a fungoval jako jejich šéf, respektive poradce a pomocník s armádou agentů po ruce. Od té doby se však hodně změnilo a Nick Fury se stáhl do pozadí. Naposledy měl klíčovou roli v ději snímku Avengers: Age of Ultron, ale to se brzy změní, protože bude mít vlastní seriál. 

Schopnosti: Je to skvělý taktik a špičkový agent. V zásadě to však je obyčejný člověk.

Kde se objevil: Avengers 1 a 2, Captain Marvel, Captain America 2, Iron Man 1 a 2, Spider-Man: Far From Home a v mnoha dalších.

Kde ho ještě uvidíme: Seriál Secret Wars.

Avengers
Zdroj: Marvel Studios

Ve světě Marvelu je mnohem více hrdinů. Někteří hrají jen vedlejší role, jiní se teprve představí ve vlastních filmech a seriálech. Řeč je například o Wongovi, Fantastické čtyřce, Bladovi, pokračování Eternals, Ironheart a mnoha dalších, o kterých ještě ani nevíme.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v Marvel seriálech? KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v Marvel seriálech? 15. listopadu 2023 16:00

Je i mnoho dalších postav, které v marvelovském světě teprve začínají, například Shang-Chi, Moon Knight, America Chavez, Kate Bishop, Blade a zajímavý je také osud Lokiho, který se dočká 2. série svého seriálu.

Domů
Sdílet
Diskuse