Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2020 16:03
Čas čtení 4:36
Dominik Vetrák

Svět Marvelu: Vymění Chadwicka Bosemana v roli Black Panthera nový herec, nebo se zruší všechna pokračování?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Co se ve světě MCU změní po smrti Chadwicka Bosemana?

Chadwick Boseman byl vynikající herec, bojoval za práva Afroameričanů a právě díky své roli Black Panthera měl obrovskou zásluhu na posílení afroamerické kultury v USA.

Když v Marvelu uvažovali nad tím, že postavu přinesou do světa Marvel Cinematic Universe (dále už jen MCU), herce už měli vybraného. Byl jím právě Chadwick. Nebyla žádná volba číslo 2 nebo 3. Producent Nate Moore a hlava Marvel Studios Kevin Feige se shodli, že musí obsadit Chadwicka Bosemana.

Doporučeno
10 seriálů na Netflixu, které doporučují i nejpřísnější kritici 10 seriálů na Netflixu, které doporučují i nejpřísnější kritici 26. dubna 2020 15:40

To se jim také podařilo a herec se poprvé v roli objevil v Captain America: Civil War. Následoval jeho sólový film, který vydělal více než miliardu dolarů a v USA zaznamenal obrovský úspěch. Black Panther byl nesmírně důležitým filmem a kulturní událostí zejména v USA.

Černoši a diváci si proto Chadwicka nesmírně vážili a milovali ho. Mnozí už spekulovali, kteří významní afroameričtí herci se objeví v pokračování Black Panther 2. Bohužel, všechny ty spekulace si na jistou dobu mohou dát pohov. 

Chadwick Boseman tragicky zemřel na následky rakoviny tlustého střeva. O jeho nemoci nikdo z Marvel Studios ani netušil. Kevin Feige se o jeho vážných zdravotních problémech dozvěděl hodinu před hercovou smrtí.

Svet Marvelu: Vymení Chadwicka Bosemana v role Black Panthera nový herec alebo sa zrušia všetky pokračovania?
Zdroj: Marvel Studios/Disney

My se můžeme jen domnívat, co prochází hlavami producentů, kteří jsou zodpovědní za tržby a náklady v hodnotě stovek milionů dolarů a nakonec i miliard, protože postava jako Black Panther se měla objevit ještě v řadě pokračování a Avengers týmovkách. Pevně však věříme, že myšlenky o byznysu byly až druhořadé.

Koneckonců, Chadwick byl jejich přítelem a kolegou. Jeho ztráta určitě postihla mnoho lidí z branže. Chvíli potrvá, než se s touto nečekanou ztrátou vyrovnají. Jenže jednou to přijít musí a obzvláště producenti a scénáristé v Marvel Studios budou mít náročný úkol.

Co bude s Black Pantherem dál? Dvojka se měla natáčet v březnu 2021, ale myslíme, že to už nepřipadá v úvahu. Přeobsadí roli jiným hercem?

Mohou například natočit scénu, kdy se Panther obětuje a zemře, přičemž bude většinu času v obleku. Marvel tak nebude muset digitalizovat hercovu tvář. Následně by se mohl Pantherem stát někdo jiný.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 88364 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kdo by mohl v MCU nahradit T'Challu jako nový Black Panther
  • Jakými různými cestami mohou uzavřít příběh Black Panthera
  • Jak mohou přivést Chadwick do filmů i přesto, že již není mezi živými
  • Jak to může ovlivnit celé MCU a ostatní filmy.
Domů
Sdílet
Diskuse