Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ema Stanovská
7. srpna 2022 17:50
Čas čtení 0:56

V populárním čínském letovisku uvízlo přes 80 tisíc turistů. Místní úřady náhle zavedly přísná protipandemická opatření

Kategorie:
News
Uložit Uložené
V populárním čínském letovisku uvízlo přes 80 tisíc turistů. Místní úřady náhle zavedly přísná protipandemická opatření
Zdroj: Wikimedia/Anna Frodesiak/na voľné použitie

Všechny lety směřující z města byly o víkendu zrušeny a úřady pozastavily i prodej lístků na vlaky.

Více než 80 tisíc turistů uvízlo v oblíbeném dovolenkovém středisku San-ja, známém jako „čínská Havaj“. Tamní úřady totiž kvůli epidemii koronaviru zavedly přísná omezení v cestování – den po potvrzených stovkách pozitivních případů onemocnění COVID-19. Informuje o tom BBC a FT.

V turisty vyhledávaném městě San-ja s více než milionem obyvatel, které se nachází na jižním ostrově Chaj-nan, v neděli zaznamenali 483 případů onemocnění COVID-19.

Úřady o víkendu zrušily všechny lety směřující ven z města a pozastavily i prodej lístků na vlaky. Aby mohli turisté opustit město, musí předložit pět negativních PCR testů provedených během sedmi dnů, uvedli představitelé tamního resortu zdravotnictví.

Turistům nabídli 50% slevu

Všechny hotely ve městě dostaly požadavek, aby hostům nabídly 50procentní slevu až do doby, dokud se cestovní omezení neuvolní, oznámili představitelé ministerstva na sobotním brífinku.

Nejnovější epidemie přichází v době vrcholu turistické sezóny ve městě San-ja, které je oblíbené zejména mezi surfaři. Všechny podniky, včetně lázní, karaoke barů a hospod, jsou od minulého týdne zavřené, ale základní služby jako supermarkety a lékárny ponechaly úřady otevřené.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Čína je v současnosti jedinou ekonomicky významnou zemí, která se nadále drží strategie nulové tolerance vůči covidu a zavádí rychlé lockdowny a dlouhé karantény. Tato opatření podkopávají místní cestovní ruch.

Hranice země také zůstávají od začátku roku 2020 z větší části uzavřeny, což maří i rozvoj mezinárodního turismu.

Zpět
Sdílet
Diskuse