Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2022 10:30
Čas čtení 1:08
Martin Mičuda

Dodge po 15 letech nabídne Challenger i jako kabriolet, vyrábět jej však nebude samotná značka

Dodge po 15 letech nabídne Challenger i jako kabriolet, vyrábět jej však nebude samotná značka
Zdroj: Dodge
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

Novinku sice značka začíná oficiálně nabízet, samotný Dodge však daný model pošle na přestavbu do renomované firmy Drop Top Customs.

Je to teprve pár dní od oznámení toho, že v příští generaci se ikonický americký muscle car změní na elektromobil, a Dodge se snaží aktuální provedení ještě více ozvláštnit.

Třetí generace modelu Challenger totiž v závěru svého neuvěřitelně dlouhého životního cyklu (prototyp se představil již v roce 2005) přijde i v provedení bez střechy. Teprve po zhruba patnácti letech od spuštění prodeje nabídne Dodge oficiálně ve svém portfoliu verzi Convertible, ačkoliv ji ve skutečnosti nebude vyrábět samotná automobilka.

Doporučeno
Nové C nám dokázalo, že je nejpokrokovější ve své třídě. V jedné věci dokonce překonává i vlajkové S Nové C nám dokázalo, že je nejpokrokovější ve své třídě. V jedné věci dokonce překonává i vlajkové S 28. září 2021 14:30

Zřejmě proto, že současný Challenger skončí koncem příštího roku, Dodge do vývoje otevřené verze již neinvestoval. Novinku sice značka oficiálně nabídne a bude možné ji objednat u prodejců Dodge, ti však daný model pošlou k přestavbě do firmy Drop Top Customs na Floridě, která je nejznámějším a nejstarším specialistou na kabriolety v USA.

Dodge, Challenger Drop Top, Challenge, Challenge Convertible,
Zdroj: Dodge

V současnosti tento proces mohou absolvovat nejen verze R/T a R/T Scat Pack, ale dokonce i brutální provedení SRT Hellcat, které rovněž může přijít o střechu. V momentě, kdy si zákazník objedná svůj Challenger, jej přímo z výrobní linky automobilka pošle do Drop Top Customs, kde dojde k přestavbě, po které ho nakonec pošlou příslušnému prodejci k předání zákazníkovi.

Za kompletní přestavbu si Drop Top Customs účtuje 26 tisíc dolarů, což není málo, zejména tehdy, je-li k tomu třeba připočítat samotnou cenu vozu.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme zcela nový Volkswagen Golf. Jaká je jeho 8. generace? Vyzkoušeli jsme zcela nový Volkswagen Golf. Jaká je jeho 8. generace? 29. srpna 2020 15:32

Celý mechanismus plátěné střechy je elektronicky ovládán, přičemž po úpravě je zachována boční linie karoserie. Úpravce integroval do karoserie nové výztuhy, ale jak uvádí v tiskové zprávě, velikost zavazadlového prostoru byla na 80 procent zachována. 

Drop Top Customs poskytuje na svoji přestavbu tříletou záruku. Samozřejmě, že obdobnou úpravou lze vylepšit i starší modely této generace, ty si už ale zákazníci řeší s floridskou firmou individuálně. Několik takových zakázkových Challengerů už po cestách jezdí léta.

Dodge, Challenger Drop Top, Challenge, Challenge Convertible,Dodge, Challenger Drop Top, Challenge, Challenge Convertible,Dodge, Challenger Drop Top, Challenge, Challenge Convertible,Dodge, Challenger Drop Top, Challenge, Challenge Convertible,
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse