Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
18. srpna 2022 19:55
Čas čtení 2:38

Slavia Praha nezvládla zápas s Rakówem a prohrála 1:2

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
Slavia Praha nezvládla zápas s Rakówem a prohrála 1:2
Zdroj: ČTK/Pryček Vladimír

Polský soupeř nebyl opravdu nic lehkého.

Slavia Praha ve 4. předkole Evropské konferenční ligy vyzvala v Polsku Raków Częstochowa jakožto posledního soupeře, který stojí před její účastí v základní skupině soutěže. Polský soupeř nicméně ukázal, že je motivován postoupit minimálně stejně jako soupeř. Ve 29. minutě se proti hostům z první velké šance prosadil Ivi López a Raków si své vedení udržel celý poločas.

Slavia nicméně zbraně nesložila a překvapivým stříleným centrem v 60. minutě z kopačky Tomáše Holeše srovnala skóre. Polský soupeř ale dokázal kontrovat okamžitým zvýšením na 2:1 průnikem Tudora z rozehrávky po gólu. Vršovičtí zbytek zápasu tlačili na svého soupeře, jak to šlo, jenže polský klub, jehož specialitou jsou průniky, byl i nadále nebezpečný a soupeře do ničeho většího nepustil. Slávisté se proto musí smířit s porážkou 1:2.

17. srpna 2022 20:38 Čas čtení 2:30 Viktoria Plzeň v Karabachu neinkasovala a uhrála remízu 0:0 Viktoria Plzeň v Karabachu neinkasovala a uhrála remízu 0:0

Potřeba postoupit

Pražská Slavia pokračuje ve své přímočaré cestě do základní skupiny Evropské konferenční ligy. Posledním krokem je dvojzápas s polským vicemistrem Rakówem. Vršovičtí mohli být v poměrně dobré náladě, jelikož po demolici gibraltarského týmu St Joseph’s zvládli i mnohem těžší Panathinaikos a ani v lize na půdě Jablonce nezaváhali.


Raków Częstochowa má o motivaci ale také postaráno. Po porážce kazašské Astany a Spartaku Trnava bez inkasovaného gólu je nejblíže základní skupině evropského poháru prakticky v historii. Tým, za nějž hraje momentálně zraněný český obránce Tomáš Petrášek, prožívá doslova renesanci, jíž by rád prodloužil. Sešívaní by zase rádi minimálně zopakovali loňský rok a základní skupinou třetí evropské soutěže prošli do vyřazovací fáze.


K úspěchu českého týmu měli pomoci hned od začátku vynikající Moses Usor, do sestavy se vrátil kapitán Tomáš Holeš a také vykartovaný Eduardo Santos. Problémy na pravém křídle obrany zase zalepil Ivan Schranz. Největší ofenzivní zbraní soupeře měl být zase španělský, loni dvacetigólový fotbalista Ivi López.

Polské vedení

Slavia v černém se musela v prvních pěti minutách bránit nadšenému náporu Rakówa. Ten však zvládla a zcela se zapojila do dynamického souboje, jenž však v první čtvrthodině nepřinesl vyložené gólové šance. Až v 18. minutě zkusil vystřelit slávistický Moses Usor, který bránu Trelowského jen těsně minul. Ve 27. minutě se sešívání pokusili z brejku udeřit pomocí hlavičky Schranze, kterou ale z brankové čáry odvrátil domácí obránce.


Hned za dvě minuty se ale ukázalo, proč si v Rakówu cení útočníka Lópeze. V první vážnější šanci nejprve obešel Oscara, pak Olayinku, a nakonec poslal míč za Mandousova záda. Opařená Slavia byla polským týmem přehrávána, což následně ve 41. minutě vyústilo v další zahrození Lópeze. Mandous byl však tentokrát připraven. 


Raków byl lepší na míči, kombinoval a dokázal se dostávat do šestnáctky, zatímco Slavia naopak nebyla schopná ani pořádně rozehrát. Proto se hostům ulevilo, když rozhodčí Saggi odpískal konec poločasu za nezměněného stavu.

Vyrovnání a vystřízlivění

Druhý poločas začal poměrně vyrovnaně. V 54. minutě se pokusil o srovnání znovu Usor, ale branku domácích těsně minul. Aby ale hosté nezapomněli, kdo je v Rakówě doma, v 56. minutě prověřil bdělost Mandouse znovu López. Jenže Slavia nesložila zbraně, a naopak zvýšila svou snahu vyrovnat. A nakonec to byl kapitán Tomáš Holeš, který svým stříleným centrem v 60. minutě nachytal domácího brankáře Trelowského a srovnal skóre.


Domácí fotbalisté však vytáhli bleskovou odpověď. Hned po rozehrávce se dostal do průniku nehlídaný Tudor, který překonal překvapeného Mandouse. Slavia od té chvíle trávila více času na půlce Rakówa, avšak zajištěná obrana, jíž celek proslul, nechtěla nikoho pustit k zakončení. Nic na tom nezměnila ani střela Usora v nastavení. Vršovický celek se proto musel vyrovnat s porážkou 1:2 a myšlenkou, že v Edenu bude muset podat mnohem lepší a gólovější výkon.

Domů
Sdílet
Diskuse