Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
18. srpna 2022 v 19:28
Čas čtení 1:09

Reddit omezuje sexuální pracovníky. Pokud zakáže sexuální obsah, škoda bude nevyčíslitelná, míní odbornice

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Reddit omezuje sexuální pracovníky. Pokud zakáže sexuální obsah, škoda bude nevyčíslitelná, míní odbornice
Zdroj: Pure Taboo

„Pokud by Reddit oficiálně vydal zákaz sexuálního obsahu, škoda by byla nevyčíslitelná – nejen z hlediska příjmů uživatelů, ale také z hlediska organizovanosti,“ říká odbornice na tematiku platforem a sexuálních pracovníků.

Sexuální pracovníci dlouho považovali Reddit za sexuálně pozitivnější než jiné online platformy. Stále více z nich však tvrdí, že se to nyní mění. Platforma je přitom pro sexuální pracovníky a pracovnice významným zdrojem příjmů a jejich cenzura může být pro mnohé z nich likvidační. Informoval o tom server Rolling Stone

Uživatelka Vanniall pro magazín uvedla, že Reddit se stal důležitou součástí jejího rozvíjejícího se podnikání v oblasti obsahu pro dospělé, přičemž tuto platformu využívala k interakci se stávajícími fanoušky, náboru nových a propagaci svých služeb na dalších platformách, jako jsou OnlyFans nebo Chaturbate.

I když ostatní platformy začaly měnit své podmínky a zakazovat NSFW obsah, Reddit byl jednou z mála opor, kde zůstávala pravidla pro zveřejňování příspěvků relativně volná. Uživatelka se však minulý týden přihlásila na svůj účet a všimla si, že její příspěvky nedostávají tolik upvotů jako obvykle. Kontaktovala podporu Redditu, která jí sdělila, že její účet byl označen za spam. Její fanouškovské subreddity neboli subkomunity byly také odstraněny, což Reddit vysvětlil tím, že byla odstraněna jako moderátorka.

2. května 2024 v 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

Ačkoli Vanniall svůj účet získala zpět, netuší, proč byl odstraněn, navíc není jedinou pracovnicí v sex byznysu, jejíž účet byl na Redditu omezen. Případů je více, a tak uživatelé i lidé ze sex byznysu začínají spekulovat o změnách podmínek pro užívání platformy. 

Ashley, organizátorka sexuálních pracovníků, která se specializuje na politiku platforem a případy moderování práce, říká, že ztráta pro sexuální pracovnice, pokud by Reddit oficiálně vydal zákaz sexuálního obsahu, by byla nevyčíslitelná – nejen z hlediska jejich příjmů, ale také z hlediska organizovanosti.

„Je důležité si uvědomit, že pro sexuální pracovnice a pracovníky není zásadní to, že stránka pouze technicky umožňuje sexuální práci, ale to, že umožňuje sexuálním pracovnicím a pracovníkům být součástí společnosti a komunikovat s ostatními lidmi,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse