Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
19. srpna 2022 11:18
Čas čtení 0:49

Zeman byl propuštěn z nemocnice. Vše je v pořádku, píše Ovčáček

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Zeman byl propuštěn z nemocnice. Vše je v pořádku, píše Ovčáček
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek

Prezident Zeman měl v Ústřední vojenské nemocnici údajně podstoupit pouze „krátkou preventivní prohlídku“.

Prezident Miloš Zeman byl propuštěn z nemocnice. Po „krátké preventivní prohlídce“ by mělo být údajně všechno v pořádku, ohlásil v pátek na Twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Jak jsme tě informovali, Zeman byl v Ústřední vojenské nemocnici od čtvrtka, kdy podstoupil kontrolu vyživovací sondy.

18. srpna 2022 13:16 Čas čtení 1:48 Prezident Zeman je v nemocnici. Údajně plánovaně Prezident Zeman je v nemocnici. Údajně plánovaně

„Prezident republiky Miloš Zeman byl dnes propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice v Praze po krátké preventivní prohlídce. Všechny zdravotní testy jsou uspokojivé,“ napsal v pátek na Twitter mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Ještě ve čtvrtek ale mluvčí úplně sdílný nebyl.

„Mohu pouze konstatovat, že panu prezidentovi končí tento týden dovolená a v týdnu příštím už jsou naplánovány mnohé aktivity – setkání s velvyslanci, setkání s panem premiérem nebo Země živitelka,“ napsal prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček

Zemanovo podlomené zdraví

Podlomené zdraví prezidenta bylo diskutováno zejména minulý podzim během voleb do Poslanecké sněmovny. Nyní se však zdá, že se zdravotní stav hlavy státu zlepšil. Poslední Zemanova hospitalizace proběhla v neděli 10. října a strávil zde 48 dní. Panovaly pochyby o tom, jestli je ještě způsobilý vykonávat svou funkci.

19. srpna 2022 10:10 Čas čtení 1:33 Česko zná dalšího uchazeče o Hrad. Je jím krkavec Eda Česko zná dalšího uchazeče o Hrad. Je jím krkavec Eda

Jeho lékaři v čele s ošetřujícím lékařem Miroslavem Zavoralem měli tehdy o prezidentově pracovních možnostech pochyby, někteří senátoři dokonce uvažovali o aktivování článku 66 (co by to znamenalo, najdeš zde). Prezident se nicméně zvládl uzdravit do té míry, že mohl úřadovat.

Domů
Sdílet
Diskuse