Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
19. srpna 2022 13:44
Čas čtení 0:29

Cena bitcoinu se na pár hodin výrazně propadla. Dotkla se měsíčního minima

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Přesné důvody tentokrát nejsou známy. Zatím to vypadá na hry velkých investorů.

Evropští investoři se probudili do „červeného rána“. Cena nejznámější kryptoměny bitcoin se výrazně propadla, když za několik desítek minut ztratila na ceně o zhruba 8 procent. Cena se na chvíli propadla pod 21 500 dolarů, což bylo měsíční minimum. Mnozí zároveň využili příležitosti k nákupu.

Podle odborníků není důvod poklesu ceny kryptoměny znám. Pravděpodobné je, že zejména velcí investoři se rozhodli „vymazat“ ty, kteří sázeli na zvyšování ceny – tzv. long pozice.

19. srpna 2022 12:00 Čas čtení 0:59 Hackeři našli chyby v bezpečnostních prvcích produktů Apple. Skrze ně je možné zařízení ovládat Hackeři našli chyby v bezpečnostních prvcích produktů Apple. Skrze ně je možné zařízení ovládat

Propad měl vliv i na zbytek kryptoměnového trhu a bitcoin s sebou již tradičně stáhl také tokeny s výrazně menším tržním podílem. Ty se nejčastěji propadají ještě mnohem rychleji kvůli panice na trhu. Druhá největší kryptoměna ethereum ve stejné době spadla o více než pět procent těsně nad psychologickou hodnotu 1700 dolarů.

Trading View
Zdroj: Trading View
Domů
Sdílet
Diskuse