Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
22. srpna 2022 17:35
Čas čtení 0:43

Dennis Rodman pojede jednat o osvobození americké basketbalistky z ruského vězení

Kategorie:
News
Uložit Uložené

V minulosti měl pomoci vysvobodit amerického vězně ze severokorejského vězení.

Legendární bývalý hráč americké NBA a člen síně slávy Dennis Rodman podle vlastních slov pojede do Ruska, aby jednal o osvobození americké basketbalistky Brittney Griner. Podle svých právníků by se mohl pokusit o vyjednání výměny vězňů. Řekl to v rozhovoru pro NBC News.

„Mám povolení jet do Ruska, abych jednal o propuštění té dívky,“ řekl v rozhovoru pro NBC News. Jedenašedesátiletý bývalý hráč basketbalu bude podle vlastních slov v Rusku tento týden. Blíže ale nespecifikoval, s kým se potká a od koho dostal povolení k jednání o omilostnění Griner.

Dennis Rodman
Zdroj: Getty Images/Michael Tullberg

Griner zatkli v Rusku kvůli držení méně než jednoho gramu konopného oleje, a to krátce předtím, než Rusko zaútočilo na Ukrajinu. Úspěšná basketbalistka dostala trest devíti let vězení a pokutu v celkové hodnotě milionu rublů.

Rodman v roce 2014 odjel do Ruska na pozvání Vladimira Putina, kde popsal, že ruský prezident je „cool“. V minulosti se setkal také se severokorejským diktátorem Kim Čong-unem, který je velkým fanouškem basketbalu. Tehdy naznačil, že si americký vězeň v KLDR Kenneth Bae vlastně možná svůj trest zasloužil. Ten ale později řekl, že Rodman hrál velkou roli v jeho osvobození.

Domů
Sdílet
Diskuse