Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Viktor Kniš
25. srpna 2022 19:50
Čas čtení 0:42

Kdo z Čechů podepsal po ruské invazi smlouvu v KHL, nebude moct reprezentovat

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Aktuálně se zákaz týká dvou útočníků. Tisková zpráva hokejového svazu nemluví o tom, jaký byl poměr hlasování jedenácti členů výboru a jak hlasoval Alois Hadamczik.

Česko nebudou moci reprezentovat hokejisté, kteří se rozhodli vstoupit v následující sezóně do ruské kontinentální ligy KHL. Rozhodl o tom hokejový svaz, informuje portál Hokej. Stejné rozhodnutí již dříve učinily hokejové velmoci Švédsko a Finsko. KHL zažívá obrovský odliv hráčů poté, co Rusko agresivně napadlo Ukrajinu. Liga byla dlouhodobě hlásnou propagandistickou troubou Vladimira Putina, který je velkým fanouškem ledního hokeje.

Aktuálně se zákaz týká dvou útočníků, Dmitrije Jaškina a Rudolfa Červeného. Další hráči Michal Jordán a Libor Šulák podepsali kontrakty ještě před vypuknutím války.


V červnu prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik v rozhovoru pro server Sport.cz řekl, že by hráčům v ruské Kontinentální hokejové lize (KHL) nezakazoval účast v národní reprezentaci. „Potřebujeme každého dobrého hráče, a jestli jde dotyčný radši za penězi –⁠ a jde tam rád –,⁠ je to jeho věc. Když bude mít patřičnou výkonnost, aby ho trenér reprezentace mohl nominovat, vůbec nic proti tomu nemám,“ vysvětlil Hadamczik svůj osobní postoj.

Sport.cz připomíná, že tisková zpráva svazu nemluví o tom, jaký byl poměr hlasování jedenácti členů výboru a zda prezident nakonec svůj názor změnil, či zda byl přehlasován.

mistrovství světa hokej česko
Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok
Domů
Sdílet
Diskuse