Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tereza Šnajdrová
27. srpna 2022 9:37
Čas čtení 1:07

Muž v Chrudimi skočil z 5 metrů do řeky, aby zachránil tonoucí batole

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Muž v Chrudimi skočil z 5 metrů do řeky, aby zachránil tonoucí batole
Zdroj: Policie ČR

Batole vypadlo z okna do řeky, kde si jej všiml náhodný kolemjdoucí. Ani na okamžik neváhal a z pětimetrové výšky skočil do řeky, aby miminko zachránil.

Česko má nového hrdinu. Je jím Petr, který v pátek procházel Chrudimí, když si všiml topícího se batolete. Ani na okamžik neváhal a z pětimetrové výšky skočil do řeky, v níž je jen po kolena vody. Tonoucí dítě zachránil, informuje Policie ČR.

27. srpna 2022 8:27 Čas čtení 0:52 Sněmovna schválila vstup Finska a Švédska do NATO Sněmovna schválila vstup Finska a Švédska do NATO
CHRUDIM
Zdroj: Policie ČR

„Náhodný kolemjdoucí s nasazením vlastního života skočil zhruba ze 4,5 metru do řeky a zachránil topící se zhruba 2leté dítě,“ tweetla policie s tím, že se kriminalisté na místě snažili zjistit, za jakých okolností se dítě do vody dostalo.

Batole podle nich zřejmě v nestřežený okamžik vylezlo na parapet a z okna bytového domu, které je zhruba 6 metrů nad řekou Chrudimkou, vypadlo. „Ve věci provádíme další úkony v trestním řízení,“ dodala Policie ČR.

Tonoucího dítěte si všiml muž, které byl v okolí krmit kachny se svým potomkem. „Pohlídejte mi kluka a zavolejte záchranku!“ křikl na náhodného projíždějícího a skončil do řeky.

„V tu chvíli by nepřemýšlel nikdo, kolik tam je vody. To je instinkt každého člověka, zachránit dítě,“ řekl podle webu Novinky.cz. „Když vidíte, jak tam leží bezvládné tělíčko, tak by tam skočil každý. Samozřejmě vám běží hlavou, že si třeba můžete zlomit nohu, ale to je to nejmenší,“ dodal. 

Domů
Sdílet
Diskuse