Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
28. srpna 2022 v 18:17
Čas čtení 1:10

Po covidu přišla o ruce i nohy, 65letá Eva se však nevzdává. Pomoz jí znovu chodit

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Pětašedesátiletá Eva se živila jako pošťačka, volný čas ráda trávila v přírodě se svým pejskem, ale pak se její život otočil o 180 stupňů. V únoru se nakazila koronavirem, přišla o ruce i nohy a touží po jediném – znovu se postavit na nohy.

Pětašedesátiletá Eva z východních Čech pracovala dlouhá léta jako pošťačka, svůj volný čas trávila v přírodě, u koní či na procházkách se psem, ale její život se během jediného měsíce otočil o 180 stupňů. Eva se v únoru nakazila koronavirem, který jejímu tělu působil nebývale vážné komplikace, a aktivní žena nakonec přišla o ruce i nohy. Nyní prožívá nejtěžší chvíle svého života, pomoci jí na Kontu Bariéry můžeš i ty.

28. srpna 2022 v 6:00 Čas čtení 6:12 Svoboda, nebo život? Eutanazie v Česku legální není, souhlasí s ní ale dvě třetiny lidí Svoboda, nebo život? Eutanazie v Česku legální není, souhlasí s ní ale dvě třetiny lidí

Všechno to začalo v únoru tohoto roku, kdy se Eva nakazila koronavirem. Až do té doby neměla žádné zdravotní problémy, ale krátce po nákaze jí přestaly fungovat nohy a za tři dny se už celá nemohla hýbat. Okamžitě proto byla převezena do nemocnice v Hradci Králové. 

„Rozběhl to covid, pravděpodobně jsem ale musela mít něco v těle,“ popsala Eva, která doteď neví, co přesně jí bylo. Její zdravotní stav se začal rapidně zhoršovat, a lékaři jí proto museli amputovat ruce i nohy. „Jinak bych zemřela,“ vzpomíná.

Eva
Zdroj: Konto Bariéry

Lékaři Evě amputovali ruce nad lokty, nohy ve stehnech, a dříve aktivní ženě tak z končetin nezbývá víc než krátké pahýly. Svůj život však nevzdává, bydlí v domě seniorů a touží po protézách všech končetin, díky kterým by se opět mohla postavit na nohy. „Nechci jen sedět na posteli. Měla jsem na důchod spoustu plánů,“ uvedla Eva.

V současné chvíli není jisté, co všechno bude Eva do budoucna potřebovat, ale její život s handicapem bude rozhodně finančně náročný. Konto Bariéry proto vybírá peníze, za které by si Eva mohla koupit všechny potřebné věci, jež zdravotní pojišťovna nehradí. Například zapůjčení dočasného elektrického vozíku, osobní asistenci, rehabilitace a další. 

Pokud chceš a můžeš Evě pomoci, přispěj jí také. Postavit se zpět na nohy je jejím největším přáním, které by se jí i díky tobě mohlo splnit.

Domů
Sdílet
Diskuse